четвер, 31 березня 2022 22:21

Три державні мови після війни з РФ: Могилевська ошелешила заявою

Три державні мови після війни з РФ: Могилевська ошелешила заявою
Співачка Наталія Могилевська здивувала заявою, що Україні треба три державні мови після війни з РФ. Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Виконавиця Наталія Могилевська заявила, що не засуджує українських співаків, які до військового вторгнення Російської Федерації на територію України працювали в країні-окупантці й тепер - також утримуються від "ризикованих для себе заяв". Вона зазначила: розуміє, що "не всі з них герої". А ще впевнена, що Україні треба три державні мови. Але не зараз.

Могилевська наголосила, що донедавна й себе вважала "людиною миру". Думками поділилася в інтерв'ю Наталії Влащенко.

"Я буду перша, хто після війни вимагатиме, проситиме, говоритиме, що Україна повинна мати три мови державні. Зрозуміло, що сьогодні у світі неможливо без англійської мови, й наші діти всі знають її, для них це друга рідна мова. Також половина України розмовляє російською, а половина - українською мовою. І, так само, як у Швейцарії - що більше мов ти знаєш, то більше ти людина", - сказала вона.

"Але сьогодні, конкретно під час війни, українська мова - це теж зброя", - додала Могилевська й підкреслила, що пише пісні та більшість інтерв'ю дає українською.

Також співачка зауважила, що з 2014 року не дала жодного концерту в Росії й не перетинала кордон з країною-агресоркою. Однак дії деяких зіркових колег вона не може коментувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську мову прийняли в родину мов ЄС

"Щодо мовчання - не у всіх вистачає сили духу, не всі з них герої, в багатьох діти. Тому я спокійно ставлюся до тих артистів, які мовчать. Але не нормально ставлюся до тих артистів, які поширюють брехливу інформацію. Це злочин", - пояснила вона.

Додала, що вона сама "про те, щоб зцілювати, а не про те, щоб воювати". Але коли РФ почала війну, артистка неочікувано для себе усвідомила, що "збожеволіє, якщо не допомагатиме".

"Батьківщина - це як тіло. Якщо до тебе підходить людина з ножем і намагається поранити твою шкіру, порушити цілісність твоєї оболонки, то нормально - захищатися. Те саме стосується країни. Хтось порушив цілісність наших кордонів. Країна, як людина, зараз страждає. Ми маємо прогнати будь-якими силами, захистити цілісність та прогнати звідси ворога всіма способами", - наголосила виконавиця.

83% українців вважають, що українська мова має бути єдина державна мова в Україні, повідомили соціологи.

Переважна більшість українців вважають, що в Україні немає мовної проблеми.

Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Три державні мови після війни з РФ: Могилевська ошелешила заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути