вівторок, 07 липня 2020 18:48

Ті, хто воюють із нашою мовою, воюють із самою Україною - Порошенко

Ті, хто воюють із нашою мовою, воюють із самою Україною - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Cпочатку вони прийшли за волонтерами й ветеранами. Потім - за бойовими генералами і політиками-державниками. Вони крізь пальці дивляться на диверсії п'ятої колони, зате переслідують тих, хто боронив і боронить країну. Хто захищав і захищає цінності.

"Люди, які воюють із нашою мовою, воюють із самою Україною", - так на справу щодо закону про українську мову відреагував п'ятий президент України та лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко.

"Кілька тижнів тому ми дізналися про кримінальну справу щодо Томосу. Сьогодні прийшли по мову. Реваншисти атакують її через Конституційний суд. На чолі атаки на українську - ОПЗЖ. Їм допомагають окремі "Слуги народу" з високою концентрацією ідеологічної скловати. Впевнений, що люди, які воюють із нашою мовою, воюють із самою Україною. Адже в суспільстві розвиток і захист нашої мови не створює проблем. Проблему це питання становить лише для країни-агресора", — сказав Порошенко.

"При створенні мовного закону ми врахували думки всіх зацікавлених сторін, що сповідують державну політику. Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, — це думка Москви. Переконаний, що закон про мову цілком та повністю відповідає Конституції України і поважає права людей. Тут — одна з головних червоних ліній, порушення якої є наріжним питанням національної безпеки", — додав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Ті, хто воюють із нашою мовою, воюють із самою Україною - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути