пʼятниця, 20 серпня 2021 14:15

Презентували онлайн-проєкт для вивчення української мови

Презентували онлайн-проєкт для вивчення української мови
Презентували проєкт, який дозволить встановити свій рівень володіння українською мовою. Фото: "Укрінформ"

Міністерство культури та інформаційної політики, Український культурний фонд та Асоціація інноваційної та цифрової освіти презентували Національний онлайн-проєкт з вивчення та тестування рівнів володіння українською мовою.

"Платформа доступна 24/7 для всіх громадян України й тих, хто готовий протестувати своє знання української мови. Цим порталом уже можна користуватися. Відтепер протестувати себе можете завжди в зручний для вас час", - сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на пресконференції в "Укрінформі".

Автор освітнього проєкту Lingva Skills Віталій Зубков сказав, що пройти тестування щодо рівня володіння українською мовою можна на сайті.

"У нас побудовано все досить просто. І виглядає все досить просто. Але виконати ці завдання можна, тільки якщо ти реально відчуваєш, як мова працює", - підкреслив він.

Після тестування розробники порталу радять пройти мультимедійний онлайн-курс "Сучасна українська мова". Він допоможе опанувати нові правила граматики, подолати мовний бар'єр, позбутися суржику та русизмів.

Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав звернула увагу на те, що на сайті є можливість запропонувати власний проєкт.

"Всі проєкти, зібрані на цьому порталі, є безкоштовними. Тобто ми просто зібрали в одному місці, зручно розсортували. Кожен українець на цьому порталі може знайти для себе той сервіс, який більше полюбить, або, можливо, усі по трошки проходитиме", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни, граючись у парку, почали переходити на українську мову

Проєкт готували упродовж декількох місяців. Він діятиме доти, доки буде цікавий користувачам. Матеріалу вистачить на тривалий час.

"Наш контент протримається набагато більше, ніж зазвичай. Бо для ЗНО розробляють контент кожного року, а нам це буде не потрібно. Я думаю, що років на п'ять вистачить нам контенту", - сказав Зубков.

Ткаченко пообіцяв пройти тест і написати відгук.

Кабінет міністрів схвалив концепцію Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя до 2030 року. Її розробили на замовлення міністерства культури.

Документ передбачає реалізацію мотивуючих проєктів з вивчення, навчання та спілкування українською мовою для громадян України, відкриття мережі курсів з вивчення української мови, покращення якості її викладання в закладах освіти. У ньому йдеться про підтримку та популяризацію української мови за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Презентували онлайн-проєкт для вивчення української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути