середа, 17 червня 2015 12:07

"Не принижуйте мене" - Головатий посварився з ведучими радіо "Вести" через мову

"Не принижуйте мене" - Головатий посварився з ведучими радіо "Вести" через мову

Колишній Міністр юстиції та член конституційної ради Сергій Головатий ледве знайшов спільну мову з двома ведучими програми "Циніки" в київській студії радіостанції "Вести".

"Почнімо з того, що мені прошу задавати питання українською мовою", - почав свою відповідь Головатий і взявся пояснювати цю позицію, - повідомляє Gazeta.ua

"Конституція вимагає, що українська мова є обов'язковою як засіб спілкування в суспільному житті. Ми з вами не в барі, не в кафе. Це суспільне життя. Ваше радіо веде мовлення на Україну. Якби воно мовило для російської етнічної групи, не було би проблем. А оскільки воно охоплює всю Україну - це є сфера суспільного життя. Тому я Тарапуньку-Штепселя гратися не збираюся", - заявив політик.

На цьому його українською мовою перебив ведучий Костянтин Дорошенко: "Коли ви були депутатом від Партії регіонів, ви таку саму висували умову своїм співробітникам, і вони всі спілкувалися з вами виключно українською мовою, так?"

"Так, абсолютно. Коли я був депутатом Партії регіонів, то в відповідь на закон Колесніченка-Ківалова, який, усім зрозуміло, є інструментом диверсії... це спецпроект Кремля для підриву територіальної цілісності України, що й підтвердили події в Криму...", - на цьому гостя знову перебито з зауваженням, що мова ведеться не по темі передачі.

Ведучий попередив, що проситиме завершити розмову, якщо вона "не стосуватиметься справи". В відповідь юрист Головатий заявив, що в такому разі звертатиметься до суду через те, що його позбавили права говорити українською. 

За розгаром словесної перепалки можна прослідкувати на відеозаписі розмови. Вона була присвячена цілісності України, її устрою й окремо - статусові Криму. Надалі розмову троє учасників вели українською:

Сергій Головатий не вперше критикує перемішаність мов у межах однієї програми.

Викладач Гарвардського університету Юрій Шевчук називає таку винятково українську практику мовною шизофренією.

 

Зараз ви читаєте новину «"Не принижуйте мене" - Головатий посварився з ведучими радіо "Вести" через мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути