четвер, 28 вересня 2017 11:33

Нацрада за півроку оштрафувала 15 радіостанцій за порушення мовних квот

Нацрада за півроку оштрафувала 15 радіостанцій за порушення мовних квот
"Кожне порушення - це скоріш виняток з правила, який обумовлений, головним чином, технічними причинами" - голова Нацради. Фото: з відкритих джерел.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення за півроку оштрафувала 15 радіостанцій на майже 634 тис. грн за порушення мовних квот, повідомляє "Укрінформ".

"З огляду на те, що штраф за невиконання квот становить 5 відсотків від суми ліцензійного збору, радіостанції намагаються перевиконувати квоти, щоб випадково не порушити закон", - пояснив голова Нацради Юрій Артеменко.

Найвища сума штрафу у сумі 215,6 тис. грн була нарахована радіостанції KISS FM, де частка українськомовних пісень становила 24% на противагу законодавчо визначеним 25%. За порушення ж закону в частині ведення передач державною мовою найбільший штраф регулятор застосував до одеської радіостанції "Радіо ГЛАС" - 43,2 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не треба перепльовувати Росію. Достатньо називати речі своїми іменами" - відомі українці про мову ворожнечі в медіа

Артеменко наголосив, що регулятор діє безкомпромісно в кожному випадку правопорушення. Навіть якщо йдеться про недовиконання квоти на 0,1%.

"Саме це й дозволило нам забезпечити виконання закону всіма ліцензіатами. Кожне порушення - це більше виняток з правила, зумовлений, головним чином, технічними причинами", - сказав голова Нацради.

Член Нацради з питань ТБ і радіомовлення Сергій Костинський розповів, що місцеві та регіональні радіостанції перевиконують мовні квоти в середньому на 20%.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада за півроку оштрафувала 15 радіостанцій за порушення мовних квот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути