Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2012 12:10

Мова - це питання Путіна і "Русского мира"

Мова - це питання Путіна і "Русского мира"

Нормальним вважається, коли людина окрім рідної, знає ще одну-дві чи більше мов. Не дарма кажуть, що скільки ти знаєш мов, стільки ти людина. Тому-то в тому, що люди в Україні знають російську мову і розмовляють нею, ніби нема нічого поганого. Але тим самим вони роблять і собі, і цілій країні ведмежу послугу. Бо російська мова - не просто мова "міжнародного спілкування" як це подають деякі її прихильники, але й, на жаль, страшна зброя в руках політиків.

В даному випадку йде мова про президента РФ Володимира Путіна і російських політиків загалом, бажання яких відновити стару імперію а-ля Радянський Союз не дає їм спокою.

Поки Росія налаштована проти України вороже і дивиться на нас як на свою колишню колонію і сировинний придаток - підвищення статусу російської мови має бути зняте з порядку денного.

Україна перманентно знаходиться під тиском Росії, яка використовує русифікацію в сусідніх країнах для геополітичного укорінення на цих територіях, перетворення країн СНД в сферу свого безмежного впливу. Бо для Росії мова грає вирішальну роль як геополітичний чинник, який покликаний реалізувати імперські прагнення Росії стати наддержавою за рахунок втягнення в свою орбіту країн-колишніх республік СРСР. Для втілення цієї концепції в життя покликаний проект "Русскій мір", основним інструментом реалізації якого є російська мова, а не православ'я, не єдина історична пам'ять про "єдіний-нєдєлімий СССР" чи міф про "Вєлікую Побєду".

Нам не вижити, якщо спілкуватимемося тією ж мовою, що й колишній окупант, який хоче і може ним стати знову.

Так вже було зроблено з Білоруссю, яка стала васалом Росії, відмовившись від рідної мови. Офіційно в цій країні білоруською мовою постійно користуються 6% громадян.

Сама по собі російська мова не так небезпечна, але коли мовний фактор використовує північний сусід, то всі сентименти і порівняння України зі "швейцаріями" чи "бельгіями" стають недоречними.

Для Росії мова грає вирішальну роль як геополітичний чинник, який покликаний здійснити імперські прагнення Росії стати наддержавою за рахунок втягнення в свою орбіту інших країн.

Нам не вижити, якщо спілкуватимемося тією ж мовою, що й колишній окупант, який хоче і може стати ним знову. Тому поки Росія налаштована проти України вороже і дивиться на нас як на свою колишню колонію і сировинний придаток - питання підвищення офіційного статусу російської мови має бути знято з порядку денного.

Зараз ви читаєте новину «Мова - це питання Путіна і "Русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути