середа, 04 листопада 2020 13:39

Із навчальних закладів Донецька вилучають українську літературу

Із навчальних закладів Донецька вилучають українську літературу
Україномовні книжки вивозять зі шкіл та університетів. Фото: pexels.com

Жителі окупованих територій Донецької області повідомляють, що терористи цілеспрямовано позбуваються українськомовної літератури.

Улітку в школах Донецька вилучали літературу українською мовою. Нещодавно книжки вивезли з Донецького національного університету, повідомляє depo.ua.

"Готують до списання та утилізації всі українські підручники й художню літературу. Там безцінний фонд: полки Стуса, Забужко, Франка, Гончара. Вони зібралися знищити все. А уявіть, чого варто було зібрати в Донецьку технічну літературу українською", - кажуть студенти університету.

Повідомляють, що пункти прийому макулатури забиті українським книжками зі шкіл. Кажуть, що вилученням керує глава університетської бібліотеки Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві російської мови стало менше - колишній полонений

"Можна продати хоча б ці книги. Що ж за плем'я, яке все хоче знищити. На площах книги прилюдно не палять - поки що, в усякому разі. Це політика РФ - знищити все українське. А що тут дивного? Вони в усі часи намагалися знищити все українське. Схоже, цивілізація на Донбасі закінчилася", - зазначають в місцевих пабліках.

Вчений, філософ і релігієзнавець, колишній донеччанин, Ігор Козловський залишив на малій батьківщині книгозбірню в майже 10 тис. книжок. Вивезти з окупованої території його родичам вдалося лише 7 кг книг. Про це він розповів Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Із навчальних закладів Донецька вилучають українську літературу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути