четвер, 09 серпня 2018 14:06

"Головне перед записом "розім'ятись" - харків'янин веде україномовний відеоблог

"Головне перед записом "розім'ятись" - харків'янин веде україномовний відеоблог
Сергій Лухін відкрив перший український канал про кінологію. Фото: Picbear

Кінолог із Харкова Сергій Лухін веде україномовний YouTube-канал про догляд за собаками.

"У мене батьки, всі дідусі та бабусі - російськомовні харків'яни. Але з початком війни на Донбасі я зрозумів важливість переходу на українську. Я почав вести нею свої сторінки в соцмережах Facebook та Instagram. Запустив україномовний канал "Ліричний кінолог" на відео-сервісі YouTube. Над першими відео працював дуже довго. Увесь текст продумував наперед. Потім почав записувати відео без суттєвих підготувань. Це не було важко. Головне перед записом "розім'ятись" - поспілкуватися із кимось українською. Допомагали навички формулювати думки під час переписок і публікацій в інтернеті", - розповідає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марія Бурмака розповіла, чому почала розмовляти українською

На каналі "Ліричний кінолог" його відео з вересня 2017-го набрали більше 8 тис. переглядів. Сергій Лухін планує випускати ролики лише українською, щоб таким чином популяризувати державну мову.

"Україномовних користувачів менше. Російською мовою міг би охопити більше та отримувати за перегляди гроші. Але це мене не спиняє. Продовжую знімати відеоролики українською. Бо розумію важливість мови", - каже кінолог.

Мова – найважливіший маркер національної самоідентифікації, вважає український поет і видавець Іван Малкович. Він пригадав, коли у часи Другої світової урядовці Великої Британії хотіли обрізати видатки на культуру на користь армії, прем'єр-міністр Вінстон Черчилль запитав: "А що ж ми тоді будемо захищати?" На думку поета, українці повинні зрозуміти, що в країні все налагодиться лише тоді, коли українська мова буде всюди.

Зараз ви читаєте новину «"Головне перед записом "розім'ятись" - харків'янин веде україномовний відеоблог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути