вівторок, 03 липня 2018 14:59

"Дебільнуваті": чиновник про переселенців, які не знають української мови

"Дебільнуваті": чиновник про переселенців, які не знають української мови
У соцмережі розгорілася суперечка щодо мови. Фото: dnepr.web2ua.com

Дебільнуватими назвав російськомовних переселенців з Донбасу начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області Юрій Яровий.

Він висловився під постом переселенки Олени Татьянченко, яка розкритикувала людей за використання російської мови у Facebook, передає "Обозреватель".

"Чому ви несамовито відстоюєте своє "право" говорити російською і нехтувати, принижувати українську мову? Чому ви думаєте, що дурна фраза "Я з Криму (Донецька, Ясинуватої, Луганська)" дає вам право насаджувати російську культуру в містах, які дали вам притулок? І чому після цього ви вважаєте, що можете називати себе "хорошими людьми" і розраховувати на наше співчуття, розуміння і підтримку, якщо ваша мета - знищити нас?" - написала Татьянченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовому зламали щелепу за вимогу обслуговувати його українською

"До мене теж такі іноді приходять за довідками. Трохи дебільнуваті, не знають, як буква "і" пишеться. Гидко", - відповів їй Яровий.

У коментарях одні користувачі розкритикували чиновника за використання образливих висловів, інші стали на його бік, заявивши, що переселенці зобов'язані знати українську.

Понад 80 громадських діячів, митців та науковців склали звернення до народних депутатів. Закликають прийняти законопроект №5670д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Зараз ви читаєте новину «"Дебільнуваті": чиновник про переселенців, які не знають української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути