пʼятниця, 17 березня 2017 20:48

"Якщо "Інтер" не забезпечує права українців, то хай звільняє ефір"

"Якщо "Інтер" не забезпечує права українців, то хай звільняє ефір"
Фото: Ярослав Тимчишин

Якщо "Інтер" не може забезпечувати ефір українськомовним продуктом, то нехай звільняють його. На їхнє місце є черга з 20 мовників, які зможуть задовольняти попит громадян в україномовній державі. Хай виходять в Інтернеті, а ефір – це державна власність.

Про це заявив громадський діяч Святослав Літинський у відповідь на те, що "Інтер медіа групп" виступив проти законопроекту, який зобов'язує українські канали транслювати не менш як 75% україномовного контенту.

"Усі в Україні розуміють українську мову, бо вчилися в школі. І телебачення іншою мовою порушує права більше, ніж 70% українців. Для них вона є рідною", - сказав Святослав Літинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай "Інтер" випендрюється в Росії" - Лариса Ніцой

Зазначив, що у законі є неточності, які дозволять уникати його виконання.

"Сподіваюся, після першого читання його удосконалять. Бо у проекті закону сказано, якщо людина прийшла в студію на телевізійну програму і виступає іншою мовою, то для неї перекладача не передбачено. Це зрозуміло, що їм недостатньо мовних засобів в українській мові. Мені в голландській теж бракує, бо вона для мене іноземна. Виходить, що українська для журналістів "Інтера" теж іноземна. Треба ліквідовувати мовні покручі, коли з двох ведучих один говорить українською, а інший – іноземною, що закріплює мовну шизофренію в ефірі", - додав юрист.

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко оприлюднив результати моніторингу україномовної частки телеефіру на каналах.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо "Інтер" не забезпечує права українців, то хай звільняє ефір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути