Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 18:57

Стало відомо, які телеканали мають найменше україномовного ефіру

Стало відомо, які телеканали мають найменше україномовного ефіру
Стало відомо, які телеканали мають найменше україномовного ефіру. Фото: ua.korrespondent.net

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко оприлюднив результати моніторингу україномовної частки телеефіру на каналах.

Про це повідомляє tyzhden.ua.

"На загальнонаціональних каналах маємо сьогодні різні ситуації з україномовним наповненням ефіру. Максимум у сто відсотків зафіксували на телеканалі "Еспресо", - сказав Юрій Артеменко.

Інші канали мають такі результати - "5 канал" - 99%, "Перший національний" та "Культура" - 97%, "24 канал" - 96% та "Ера" - 91%. Останнє місце з однаковим результатом у 26% ділять "Україна" та "Інтер". Нижче норми у 75% - "СТБ" - 59%, "НЛО TV" - 54%, "Ньюс Ван" - 54%, "НТН" - 46%, "К1" - 42%, "Ентер" - 39% та "К2" - 36%.

Попередній моніторинг частки української мови в ефірі поводили в період з 12 до 27 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко

16 березня Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Згідно з ним, на загальнонаціональних каналах частка передач і фільмів українською мовою має становити не менш як 75%.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які телеканали мають найменше україномовного ефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі