пʼятниця, 22 червня 2018 00:15

Викладач філософії з Донецька відкрила дві студії краси
7

Прізвище Веласкес – псевдонім, що взяла в улюбленого художника
Фото: Надано Тетяною Веласкес
У салоні працюють тільки учні Тетяни, вони ж і навчають інших
Тетяна робить макіяж в будь-яких умовах за 20-60 хвилин
Татьяну приглашают проводить мастер-классы по макияжу
Одночасно в студії можуть знаходитись клієнти і учні з моделями

За півтора року роботи майстром макіяжу у Києві, можна відкрити студію краси у центрі міста. Для цього потрібно мати портфоліо, постійних клієнтів та близько 250 тисяч гривень. Паралельно можна навчати інших робити макіяж та брови. Про це Gazeta.ua розповіла Тетяна Веласкес з Донецька. Після переїзду до Києва вона змінила професію з вчительки філософії на візажиста та відкрила дві студії краси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Працювала безкоштовно" - переселенка розповіла, як стати фотографом

"Знала, що, якщо переїду, більше не повернуся до університету взагалі, - згадує Тетяна, - Раніше подобалось себе фарбувати, цікавилась макіяжем. Вирішила, що буду займатись цим професійно".

Тетяна написала фотографам у соціальних мережах та запропонувала безкоштовно робити макіяж на творчих фотосесіях. Обрала школу та пішла вчитись. За навчання заплатила 5 тисяч гривень. Мала базову косметичку приблизно на 15 тисяч гривень, що збирала для себе.

Автор: Надано Тетяною Веласкес
  Тетяна робить макіяж в будь-яких умовах за 20-60 хвилин
Тетяна робить макіяж в будь-яких умовах за 20-60 хвилин
"Спочатку це не був бізнес. Розуміла, що мені треба щось робити, бо немає грошей та є орендована квартира, - згадує Тетяна, - Три місяці їздила фарбувала дівчат на фотосесії за 30-50 грн. Потрібно було портфоліо, знайомства та практика, щоб стати майстром. Могла в один день їхати у Пирогово, потім до Феофанії і далі на Позняки".

Був випадок, коли о шостій ранку на парапеті біля метро Театральна робила макіяж дівчині для фотопроекту.

Поступово з'явились перші комерційні замовлення. Рік їздила додому до клієнтів. За вісім місяців почала заробляти 10-12 тисяч гривень.

"Першу студію відкрили спільно з майстринею зачісок. Орендували за 2800 гривень у місяць невелику кімнату. Через вісім місяців вирішила самостійно працювати. Відкрила власну Velaskes beauty studio, - розповідає Тетяна, - Коли стало важко та не справлялась сама, найняла ще одну дівчину. Тепер це одна з кращих майстрів та викладачів у студії".

Автор: Надано Тетяною Веласкес
  У Донецьку Тетяна працювала викладачем філософії в університеті
У Донецьку Тетяна працювала викладачем філософії в університеті

Щоб зацікавити нових клієнтів, виставляла фото в Instagram, Facebook та на сайт velaskes.in.ua. Почала співпрацювати з перукарями, які платять відсоток за роботу в студії. Також відкрила курси по макіяжу та бровам.

Через рік розширились та переїхали у центр міста на Поділ. Ще через рік відкрили студію на Осокорках. На відкриття одної студії витратила близько 250 тисяч грн. Гроші потрібні були на оренду, ремонт, меблі та матеріали. Витрачали власні кошти, без зовнішніх інвестицій.

У нас не салон краси, а студія. Орієнтуємось на клієнтів з інтернету, які приходять тільки по запису. Майстри не працюють позмінно.

"Я і далі багато працюю,- зазначає Тетяна, - Паралельно навчаємо людей та обслуговуємо клієнтів. Одного разу в студії на Подолі було 27 людей. А може бути й три клієнти за весь день, яких я навчаю".

У двох студіях працює 10 майстрів. Серед них тільки учні Тетяни. Ціни зростали поступово. Зараз макіяж у Тетяни коштує 1000 грн, у звичайного майстра Velaskes beauty studio - 650 грн, у ТОП-майстрів – 750 грн.

Автор: Надано Тетяною Веласкес
  Одночасно в студії можуть знаходитись клієнти і учні з моделями
Одночасно в студії можуть знаходитись клієнти і учні з моделями

"Роблю макіяж у будь-яких умовах за 20-60 хвилин, майстри у студії – за годину-півтори. Щоб досягнути такої швидкості зробила тисячі образів. Також у мене такий характер, що звикла усе робити швидко, - розповідає Тетяна, - Почали запрошувати проводити майстер-класи з макіяжу у різні міста. Зараз поїду на великий майстер-клас на харківський завод, що виготовляє манікюрні інструменти. Хочу розвиватись як візажист-викладач".

У Velaskes beauty studio навчають робити макіяж для себе. Курс складається з п'яти занять, де тільки один день теорія. Вартість від 2700 до 5000 грн, залежить від рівня викладача. Є курси бровістів, майстрів макіяжу та експрес-курси. Усі навички відпрацьовують на моделях. Матеріали та пензлі входять у вартість курсів.

Автор: Надано Тетяною Веласкес
  Прізвище Веласкес – псевдонім, що взяла в улюбленого художника
Прізвище Веласкес – псевдонім, що взяла в улюбленого художника

"Викладають ТОП-майстри та я. Люди, які вміють не тільки якісно працювати, а й вчити, - зазначає Тетяна, - Треба постійно вчитись, ходити на майстер-класи, слідкувати за новинками. Вважаю, що як тільки зупинишся, перестанеш бути актуальним. Б'юті сфера активно розвивається. Кожний день з'являється щось нове. Наприклад, зараз у тренді яскраві кольори, ліловий та фіолетові відтінки".

Тетяна Веласкес з чоловіком переїхали з Донецька. Тетяна викладала філософію у Торговому університеті. Залишили нову квартиру. Перед подіями родина тільки закінчила ремонт. На останні гроші в 2014 році переїхали жити у столицю. Прізвище Веласкес – псевдонім, що взяла в улюбленого художника.

Можна поєднувати виховування двох дітей з психологічною практикою та проведенням лекцій для батьків. Для цього потрібно чітко розпланувати час, залучити на допомогу няню чи бабусю. Індивідуальні консультації можна проводити поряд з будинком у коворкінгу та онлайн. Про свій досвід розповідає дитячий психолог з Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Викладач філософії з Донецька відкрила дві студії краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути