Ексклюзиви
середа, 13 червня 2018 16:18

Психолог з Донецька розповіла, як організувати практику у Києві
6

Олена проводить бесіди та лекції для батьків по 250-300 грн
Фото: Надано Оленою Скорик
У тиждень може бути від 2 до 10 індивідуальних консультацій
Працює виключно у будні дні до 14 години. У вихідні дні не займається робочими питаннями
Зустрічі з клієнтами проводить біля свого будинку у коворкінгу або через інтернет
Чат в Viber "Усвідомлене батьківство" переріс в активну інтернет-спільноту

Можна поєднувати виховування двох дітей з психологічною практикою та проведенням лекцій для батьків. Для цього потрібно чітко розпланувати час, залучити на допомогу няню чи бабусю. Індивідуальні консультації можна проводити поряд з будинком у коворкінгу та онлайн. Про це Gazeta.ua розповіла Олена Скорик з Донецька, яка з родиною переїхала до Києва. Вона консультує батьків дітей дошкільного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці продали квартиру, щоб відкрити центр для дітей з аутизмом

"Через місяць після переїзду до Києва пішли з донькою на заняття до центру розвитку дітей "Чудо-Чада", що відкрився біля нашого будинку, - згадує Олена, - Там зустрілась з директоркою та запропонувала проводити заняття за власними напрацюваннями. Зібралась група дорослих. Для них читала лекції декілька разів на тиждень про виховання. Зараз і далі співпрацюю з центром. За потреби, орендую там кімнату для консультацій".

Автор: Надано Оленою Скорик
  Працює виключно у будні дні до 14 години. У вихідні дні не займається робочими питаннями
Працює виключно у будні дні до 14 години. У вихідні дні не займається робочими питаннями

Паралельно Олена почала записувати короткі відео з порадами для батьків та викладати на каналі в YouTube. Створила чат в Viber "Усвідомлене батьківство" та однойменну группу у Facebook. Там ділиться різною інформацією на тему виховання дітей та пише власні статті. Згодом група переросла в активну інтернет-спільноту, що об'єднує мам з України, Росії, Молдови та Литви.

"Мені потрібно ділитись своїми знаннями. Вирішила проводити бесіди для мам з дітьми. Відгукнулись декілька організаторів, які збирали для мене аудиторію, - розповідає Олена, - Часто після таких заходів батьки звертаються за індивідуальними консультаціями".

Зустрічі з клієнтами проводить біля свого будинку у коворкінгу або через інтернет. У тиждень може бути від 2 до 10 індивідуальних консультацій.

Автор: Надано Оленою Скорик
  Батькам радить  дослухатись до свого серця та робити так, як підказує інтуїція
Батькам радить дослухатись до свого серця та робити так, як підказує інтуїція

"Можу відмовити клієнту, коли батьки просять зробити "що-небудь" з дитиною та не готові самі працювати над собою. Часто приходять мами, які сумніваються у методах виховання дітей. Їм потрібно пояснити основи дитячої психології та заспокоїти, - ділиться Олена. - Дитячі проблеми зі сном, поведінкою чи ще чимось можна вирішити, працюючи з батьками. Раджу дослухатись до свого серця та робити так, як підказує інтуїція".

Олена - мама двох дітей. Глядіти за малечею допомагає няня та батьки, які також переїхали до Києва. Працює тільки у будні дні до 14:00. Влітку бере паузу у роботі.

Автор: Надано Оленою Скорик
  Чат в Viber "Усвідомлене батьківство" переріс в активну інтернет-спільноту
Чат в Viber "Усвідомлене батьківство" переріс в активну інтернет-спільноту

"Не нав'язую клієнтам наступну консультацію, - ділиться Олена. - Більше ніж годину на першому занятті не рекомендую працювати, бо багато інформації. Через певний час отримую відгуки про те, що працює, а що ні. Якщо є потреба, зустрічаємось ще раз".

Олена Скорик з родиною переїхали до Києва 2014 року. У Донецьку мала хобі-клуб, де організовувала різні творчі майстер-класи. Бізнес продала перед початком бойових дій. Має дипломи релігієзнавеця та психолога. Постійно займається самоосвітою. У Києві пройшла онлайн-навчання у канадському інституті Ньюфелда.

Для стабільного доходу фотографу потрібно знайти 5-7 постійних клієнтів, які будуть декілька разів на рік замовляти фотосесії. Перший час доведеться працювати безкоштовно. Стати впізнаваним допоможуть соціальні проекти.

Зараз ви читаєте новину «Психолог з Донецька розповіла, як організувати практику у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути