неділя, 06 травня 2018 00:15

"Працювала безкоштовно" - переселенка розповіла, як стати фотографом
6

Фото соціального проекту "Птах з одним крилом", де Катерина фотографувала особливих дітей
Фото: Надано Катериною Птахою
Для фотографування весілля потрібно два фотоапарати
Кожна фотосесія для клієнта як фототерапія, особливо для сімейних пар.
Вартість обладнання 70 тисяч грн
Зараз Катерина працює фотографом у Львівському обласному центрі здоров'я

Для стабільного доходу, фотографу потрібно знайти 5-7 постійних клієнтів, які будуть декілька разів на рік замовляти фотосесії. Перший час працювала безкоштовно та робила фото соціальних проектів про переселенців та дітей з аутизмом. Про це Gazeta.ua розповідає Катерина Птаха з Луганська. Вона після переїзду до Львова почала професійно займатись фотографією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф заробляє 800 гривень за годину

"Кожна моя фотосесія для клієнта як фототерапія, особливо для сімейних пар. Допомагаю пережити різні емоції та ловлю їх на фото, - розповідає Катерина, - Стали впізнавати після соціального проекту "Птах з одним крилом", де фотографувала особливих дітей. Я їх по іншому від чуваю, бо сама виховую таку дитину".

Перший фотоапарат придбала у Луганську. Це була бюджетна фототехніка. Зараз має два фотоапарати з об'єктивом, що коштують близько 70 тис. грн. Частину грошей позичала у подруги та отримала по грантовій програмі.

Автор: Надано Катериною Птахою
  Кожна фотосесія для клієнта як фототерапія, особливо для сімейних пар.
Кожна фотосесія для клієнта як фототерапія, особливо для сімейних пар.

"Не важливо скільки коштує фотоапарат. Головне той, хто за об'єктивом. Поки ти не вкладеш душу в роботу, дорога техніка залишиться просто технікою. Після годинної зйомки можу вийти уся мокра та зі зірваним голосом, - зазначає Катерина, - Вважаю, що конкурентів немає. Просто потрібно знайти свого клієнта. Так само як і перукаря, який відчуває ваше волосся та робить гарні зачіски".

Катерина любить фотографувати репортажні та портретні фото. Пейзажі та архітектура не її напрямок. Співпрацює з декількома організаціями та робить фотосесії приватним клієнтам. Нові замовлення отримує через рекомендації задоволених клієнтів та через соціальні мережі.

Автор: Надано Катериною Птахою
  Для фотографування весілля потрібно два фотоапарати
Для фотографування весілля потрібно два фотоапарати

"Для фотозйомки весілля потрібно мати два фотоапарати. Це близько 10 кг, що носиш на своїй шиї. Через це виникають різні проблеми зі здоров'ям, - розповідає Катерина, - Окрім складності роботи, у вартість фотосесії потрібно закладати амортизацію техніки. Та головне, нічого не розбити. Знайомий під час роботи на весіллі розбив робочий об'єктив за 30 тисяч грн і клієнти половину свята були без фото".

Зараз Катерина працює фотографом у Львівському обласному центрі здоров'я та займається проектом "Справжня медицина".

"Хотілось показати, що є спеціалісти, які гарно виконують свою роботу та не беруть хабарів. Зараз відвідую лікарні та фотографую. Ховаюсь за кутами, щоб піймати справжню атмосферу. Залишились ще зробити фото лікарів під час пологів, - ділиться Катерина, - Багато людей чекають на цей проект. Відберемо для виставки 20 фото. Це буде не просто, адже тільки з однієї лікарні виходить 5-6 добротних фото".

Автор: Надано Катериною Птахою
  Катерина любить фотографувати репортажні та портретні фото
Катерина любить фотографувати репортажні та портретні фото

У 2014 році Катерина Птаха переїхала з сином з Луганська до Львова. Раніше фотозйомка була як хобі. Має освіту керівника танцювального колективу і вихователя, але ніколи не працювала за фахом.

Для відкриття школи з анімації у Києві потрібно орендували приміщення на декілька місяців біля метро, придбали 10 столів, стільців, комп'ютерів та проектор, створити сайт та запустили рекламу. Загалом, витратили близько 420 тисяч грн.

Зараз ви читаєте новину «"Працювала безкоштовно" - переселенка розповіла, як стати фотографом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути