субота, 15 липня 2017 19:30

Фотограф заробляє 800 гривень за годину
5

Щоб займатись фотографією потрібно у справу вкласти $5000. Основні витрати – техніка. Про це Gazeta.ua розповідає фотограф Олена Білоус з Донецька, яка зараз мешкає у Києві.

"Зі старою технікою за 4 000 грн я працювала за 100 грн на годину. З новим обладнанням вартість зросла до 800 грн на годину. Це досить невелика сума для Києва, – розповідає Олена, – Щоб порахувати ціну фото, розраховувала амортизацію свого обладнання та сформувала приблизну ціну роботи. Після двох років експлуатації техніка може зламатись. Собівартість одного кадру залежить від часу зйомки, плюс профілактика та заробітна плата. За годину роботи можу зробити близько 300 кадрів, на хрестинах у два рази більше. Для непередбачуваних випадків створила окремий рахунок".

Найбільше подобається фотографувати новонароджених та дитячі хрестини
Фото: Олена Білоус
Під час хрестин Олена може зробити близько 800 кадрів
Одна з фішок Олени – кадр, коли дитину занурюють у воду
Кожна дитина на хрестинах по-різному проявляє свій характер
Спіймати посмішку у новонародженої дитини - майже чудо.

У Донецьку дівчина працювала керівником відділу логістики. У 2014 році переїхала до бабусі у Ладижин Вінницької області та вирішила займатись фотографією професійно. У неї було невелике портфоліо та цифрова напівпрофесійна камера Canon 1100D.

"Спочатку фотографувала усе: весілля, корпоративи, дітей, хлопців, приміщення для оренди, робила фото для резюме та газет", – каже Олена.

Два роки тому Олена переїхала до Києва та почала займатись сімейною фотографією.

Фотографу важко знайти свого клієнта. Я кілька разів запускала рекламну кампанію, але це виявилось неефективно. Найкраще працює "сарафанне радіо". Близько 70 % замовлень приходили через групу ВКонтакті, – розповідає Олена.

Для допомоги клієнтам дівчина створила блог, де описує різні ситуації під час хрестин.

"Одна з моїх фішок – спіймати кадр, коли дитину занурюють у воду. Та фото залежить від того, як буде стояти батюшка та тримати дитину, – зазначає Олена, – Взагалі до вибору церкви та священика потрібно ставитись відповідально. У Києві є невеликі церкви у двориках, де усе дійство займає 15 хвилин".

У планах Олени розвивати напрямок фотозйомок новонароджених. У Києві є фото-студії для дітей від 4 днів, де використовують реквізит.

"На останній зйомці дівчинки, якій було лише днів 10, я спіймала посмішку дитини. І це майже чудо, бо у малечі у цьому віці ще досить слабо розвинута міміка", – ділиться Олена.

Сестри Світлана Лопатіна та Оксана Новікова з Криму відкрили у Львові домашню пекарню та кав'ярню "Кримська перепічка". У бізнес вклали біля мільйона гривень. Гроші потрібні на оренду приміщення, ремонт та обладнання. За прогнозом Оксана Новікової, кав'ярня окупиться за два роки.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф заробляє 800 гривень за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути