понеділок, 17 грудня 2018 10:31

У столиці готові платити по $30-40 за метр - переселенець створив студію ремонту
7

Для старту офіс не потрібний, можна їздити до клієнтів на об'єкти
Фото: Надано Максимом Романенко
Замовляють багато проектів дизайну у стилі лофт
У компанії працюють 8 співробітників, є дизайнери у Харкові
Вартість дизайну - 30-40 доларів за метр
На один проект витрачають близько півтора місяці

Щоб створити власну студію з ремонту, не потрібне приміщення. Достатньо потужного комп'ютера для роботи у спеціальних програмах. Це близько 50 тис. гривень. Зустрічатись із клієнтами можна на об'єктах, для яких буде створюватись дизайн. Про це Gazeta.ua розповідає Максим Романенко з Донецька, співзасновник студії дизайну Fashion Interior.

"З дитинства подобались передачі про ремонт. Дізнався, що моя троюрідна сестра-архітектор після роботи робила дизайн квартир. Але вона не продавала свої послуги, - згадує Максим. - Із нею створили компанію з дизайну в Харкові".

Через певний час вирішили працювати ще й у Києві. У столиці великий ринок новобудов. Та згодом зрозуміли, що у Харкові вже не будуть шукати замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З дизайнера у столяри: жінка створює стильні вироби з дерева

"Ціни на дизайн йдуть за один квадратний метр. Якщо для столиці $30-40 нормальна ціна, то для Харкова $15 вже дорого, - зазначає Максим. - Спочатку працювали з переселенцями, які придбали нерухомість у Києві. Потім вже пішли місцеві та є клієнти, які звертаються по декілька разів. Робили дизайн вже для декількох знаменитостей і депутатів".

Автор: Надано Максимом Романенко
  Вартість дизайну - 30-40 доларів за метр
Вартість дизайну - 30-40 доларів за метр

У компанії Fashion Interior можна робити ремонт "під ключ". Безпосередньо ремонтні роботи виконують партнери. Треба близько півроку на розробку дизайну та його втілення в життя. Вартість ремонту "під ключ" від 500-1000 доларів за квадратний метр. Усе залежить від бюджету клієнта та

"На розробку проекту дизайну треба приблизно півтора місяця. Найчастіше час гальмують клієнти. Деякі рішення можуть приймати тиждень чи більше, - розповідає Максим. - Найбільше замовляють дизайн у стилі лофт. Щоб було багато простору та зручно, із мінімум речей. Один із клієнтів захотів ванну посеред кімнати. Не беремо замовлення "пшонка стайл".

Із кожним клієнтом підписують договір. Працюють за 50% передоплаті. Після виконання проекту дизайну клієнту віддають теку, у якій приблизно 40-50 сторінок із кресленнями та технічними характеристиками усіх комунікацій квартири, матеріалів і кольорів та інше.

Автор: Надано Максимом Романенко
  У компанії працюють 8 співробітників, є дизайнери у Харкові
У компанії працюють 8 співробітників, є дизайнери у Харкові

"Можемо вносити до 3 виправлень під час створення дизайну. Якщо більше, то треба окремо домовлятись. Із 100 клієнтів тільки 2 відмовились від співпраці. Вони не могли визначитись що саме хочуть", - розповідає Максим.

Спільно з партнерами орендують офіс недалеко від київського залізничного вокзалу. У штаті 8 людей. Є декілька дизайнерів, які працюють віддалено з Харкова та за кордоном. Одна людина може робити до 3 проектів. За місяць можуть взяти не більше 20 замовлень.

"Домовились із забудовниками, які рекомендують клієнтам наші послуги. Також оплачуємо рекламу у соціальних мережах. Найбільше замовлень від колишніх клієнтів, які залишились задоволені нашою роботою, - ділиться Максим. - Зараз створюємо кімнату відпочинку у дитячій лікарні "ОХМАТДИТ". Ми безкоштовно розробили дизайн. Інші компанії теж безкоштовно надали матеріали для ремонту".

Автор: Надано Максимом Романенко
  Компанія розробила безкоштовний дизайн для дитячої лікарні "ОХМАДИТ"
Компанія розробила безкоштовний дизайн для дитячої лікарні "ОХМАДИТ"

Нещодавно запустили канал на Уoutube. Там публікують відео з порадами з дизайну щодо ремонту. Планують далі розвивати цей напрям.

Максим Романенко з родиною на початку 2015-го переїхав із Донецька до Києва. Мав бізнес у промисловості. Займались постачанням товарів до комунальних підприємств міста. 2008-го створив невелику студію дизайну в Харкові.

Щоб робити вироби з фанери, потрібен спеціальний лазерний станок. Продавати зроблені товари краще через інтернет. Загалом на обладнання цеху, закупівлю матеріалів і створення сайту потрібно близько 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У столиці готові платити по $30-40 за метр - переселенець створив студію ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути