Ексклюзиви
неділя, 27 січня 2019 00:15

Переселенець розповів, як відкрив школу з танців
6

Танцями приходять займатись діти з 5 років
Фото: Надано Тимуром Акаєвим
Тимур танцює брейк-данс вже 10 років
У групах займаютья по 8-10 людей, тренування для новачків тривають годину
Професіонали тренуються кожний день по декілька годин мінімум
Тимур разом з командою їздить на світові турніри та займає призові місця

Перед тим, як відкрити власну школу танців, потрібно зібрати прихильників й учнів та добре розумітись в обраній сфері. Можна, наприклад піти працювати в інші танцювальні клуби Приміщення для індивідуальних занять можна орендувати або домовитись з адміністрацією за відсоток від прибутку.

Про це Gazeta.ua розповідає колишній юрист Тимур Акаєв з Донецька. У 2015 році він з дружиною переїхав до Києва та почав викладати танці у стилі брейк-дансу. Зараз тренує дітей та дорослих у власній школі "Fly Away".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці готові платити по $30-40 за метр - переселенець створив студію ремонту

"У Київ часто їздив на змагання. Було багато знайомих та більше можливостей. Після переїзду зрозумів, що не хочу працювати юристом. Вирішив присвятити себе викладанню танців. У місті багато людей, які хотіли б навчатись танцювати брейк-данс", - згадує Тимур.

Автор: Надано Тимуром Акаєвим
  Танцями приходять займатись діти з 5 років
Танцями приходять займатись діти з 5 років

Спочатку влаштовувався працювати тренером в декілька танцювальних клубів. Продовжував виступати самостійно та з командою на різних змаганнях в Україні та за кордоном.

"Збирав учнів, потім вирішив відкрити власну танцювальну школу. Домовився з єврейським центром за приміщення. Там є зали з дзеркалами, роздягальні та усе необхідне. Адміністрація отримує відсоток від прибутку, тому їм також цікаво залучати людей. Вони ведуть запис на заняття та складають графік, - ділиться Тимур, - Поки дорого орендувати окреме приміщення. Треба платити близько 30 тисяч у місяць, плюс комунальні витрати. Та доведеться наймати ще додатково викладачів на різні напрямки".

У школі "Fly Away" є дитячі та дорослі групи. Вік учнів з 5 до 35 років. Зустрічаються по 2-4 рази на тиждень. Новачки тренуються близько години, професіонали – по декілька годин кожного дня. Загалом школу відвідують близько 50 людей.

Автор: Надано Тимуром Акаєвим
  У групах займаютья по 8-10 людей, тренування для новачків тривають годину
У групах займаютья по 8-10 людей, тренування для новачків тривають годину

"Дорослих приходить менше. Часто люди раніше займались танцями, потім кинули. Коли вже досягли успіху в кар'єрі, повертаються до занять. Через танці реалізують себе. Є учні, які вже самі відкрили власні школи танців, - ділиться Тимур, - Помітив, що часто люди не займаються, якщо треба далеко їздити. У Донецьку не було таких проблем".

Абонемент на 4 заняття коштує 450 гривень, 8 занять - 750 гривень, 12гривень – 1100 гривень. Одне заняття без абонемента – 130 гривень. Строк дії – близько 40 днів. Абонемент можна "заморозити", якщо людина захворіла, чи довгий час не може відвідувати заняття. Нових учнів шукає через рекламу в інтернеті. Просуває свій сайт www.flyaway.kiev.ua. У соціальних мережах поки не розміщує інформацію.

Автор: Надано Тимуром Акаєвим
  Тимур танцює брейк-данс вже 10 років
Тимур танцює брейк-данс вже 10 років

"10 років викладаю, до кожного намагаюсь знайти свій підхід. Комфортно, коли у групі 8-10 людей. Тренування починаємо з розминки. Потім даю танцювальний матеріал. Друга частина – більше фізичної роботи та вчимо більш важкі силові трюки, - розповідає Тимур, - Досягають успіху роботящі та мотивовані. Наприклад, діти в теорії хочуть танцювати, але коли реально доходить до справи, деякі не витримують. Не так давно почав ходити хлопчик 8 років. Він виграв світовий чемпіонат, про нього навіть робили сюжет на телебаченні".

Діти постійно виступають на змаганнях. Вартість участі у заходах близько 200-300 гривень з дитини. Якщо є спонсор, то може бути й безкоштовно. Батьки допомагають організовувати подорожі. Іноді долучаються до інших шкіл та разом їдуть на змагання.

"Киянам простіше, не треба нікуди їздити. У місті постійно проводять якість змагання, - зазначає Тимур, - Продовжую виступати в складі танцювальної групи та самостійно. Брали участь у батлах. Коли танцюристи однієї команди виступають навпроти іншої. Там більше імпровізації. Витрати на переїзд, проживання покривають організатори, що нас запрошують. Іноді є грошовий приз. Командою вигравали світові турніри, перші місця займали у Словаччині та Португалії. У кінці лютого їду Мінськ, у березні – у Данію на світовий чемпіонат, у квітні – в Італію"

Автор: Надано Тимуром Акаєвим
  Тимур разом з командою їздить на світові турніри та займає призові місця
Тимур разом з командою їздить на світові турніри та займає призові місця

Тимур Акаєв з дружиною приїхав з Донецька. У 2015 році переїхали до Києва. Працював юристом та паралельно викладав на юридичному факультеті. Танцями займається 10 років.

Щоб робити вироби з фанери, потрібен спеціальний лазерний станок. Продавати зроблені товари краще через інтернет. Загалом на обладнання цеху, закупівлю матеріалів і створення сайту потрібно близько 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець розповів, як відкрив школу з танців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути