понеділок, 30 січня 2017 11:45

Переселенці судяться з Україною за зруйновані будинки

Переселенці судяться з Україною за зруйновані будинки
Фото: ria.ru

Українці подали близько 4 тис. позовів за порушення їхніх прав у військовому конфлікті на Донбасі до Європейського суду з прав людини. Більшість хочуть отримати матеріальну компенсацію за зруйновані будинки в зоні АТО. Судяться з Росією і з Україною.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Царьова судиться з переселенцями за будинок

Місцева влада в зоні АТО проводить лише дрібний і середній ремонт пошкоджених будинків. Ремонтувати дахи, вставляти вибиті вікна допомагають благодійні організації і міжнародні фонди.

"Мій будинок був повністю зруйнований від "Граду". В той день на вулиці загинули чотири людини. П'ять снарядів зараз зберігаються біля уламків стін. Тоді мою дружину привалило і я дві години відкопував її з-під цегли. Дерева, кролики, кури, одяг, техніка - все згоріло. Залишився лише город, - розповідає Іван Петрович зі Станиці Луганської. - Цього року пообіцяли відновити половину будинку за рахунок коштів благодійного фонду. Кажуть, що зроблять нам стіну, дах і 40 квадратних метрів житлової площі, решта - за свій рахунок".

До передачі в Європейський суд юристи готують позов 80-річної Валентини Макогон. Її квартиру в селищі Семенівка під Слов'янськом зруйнували в червні 2014 року. Апеляційний суд Донецької області зобов'язав державу виплатити жінці компенсацію за зруйноване житло в розмірі близько 364 тис. грн. Кабмін це рішення тимчасово припинив через відсутність механізму виплати такої компенсації.

Улітку 2016 року близько 6,9 тис. приватних будинків і господарських будівель зруйнували в Луганській області. У Донецькій - майже 6,5 тис.
Зараз ви читаєте новину «Переселенці судяться з Україною за зруйновані будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути