вівторок, 01 серпня 2017 11:35

Переселенці селяться в Чорнобильській зоні

Переселенці селяться в Чорнобильській зоні
У Чорнобильській зоні живе 5 сімей переселенців Фото: РБК-Україна

Переселенці з Донбасу селяться в Чорнобильській зоні. Вони разом із місцевими відроджують села, які виселили після аварії на станції. Аграрії засівають колись визнані непридатними поля, рубають радіоактивний ліс та знімають попередження про радіацію.

Працівники Чорнобильської станції застерігають, що звичайний побутовий дозиметр справжні показники не зафіксує. Люди на це не зважають, їдять місцеві гриби та мед. Вирубку дерев у зоні, визнаній небезпечною, виправдовує лісник Валерій. Каже, що дерева просто посохли, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенки створили волонтерський театр для місцевих

Раз на тиждень до поселення ходить поїзд. Найбільша розвага у селах біля зони – приїзд автомагазину. Біля нього збирається все село, найчастіше купують хліб та мінералку.

"Якби не возили, то ми б тут подохли – нічого нема", - кажуть місцеві. Населення збільшується - до Чорнобильської зони їдуть переселенці з Донбасу.

"Хат п'ять переселенцев є, а вчора ще один ходив і шукав", - кажуть місцеві.

Вимушені переселенці з Донбасу 2 роки не можуть поселитися в гуртожитки у Дніпрі, які для них відремонтували за рахунок Європейського Союзу. 4 гуртожитки пустують та руйнуються, хоча в них можуть жити більш як 400 людей.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці селяться в Чорнобильській зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути