Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2017 17:18

Людей 2 роки не поселяють у відремонтовані гуртожитки

Людей 2 роки не поселяють у відремонтовані гуртожитки
Фото dniprograd.org

Вимушені переселенці з Донбасу 2 роки не можуть поселитися в гуртожитки у Дніпрі, які для них відремонтували за рахунок Європейського Союзу.

4 гуртожитки пустують та руйнуються при тому, що в них може жити більше 400 людей. Про це Gazeta.ua розповідає юрист благодійного фонду "Горение" Олена Манько.

"Тут є кілька проблем. Перша полягає в тому, що будинки відносяться до нежилого фонду. Друга - високі тарифи. Вони пов'язані з тим, що приміщення раніше були лікарнями, санаторіями. Для них платежі нараховують за іншими цінами. Людям буде дешевше винаймати квартири, ніж платити за комунальні. Цю проблему намагаються вирішити. Єдиної думки щодо того, як це зробити, немає, але до цього йдуть", - розповідає Олена Манько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям нарахували півмільйона за світло

Також потрібно вирішувати проблему з постачанням в будинок електроенергії.

"Більше кількох років вони знаходилися в аварійному стані. Виділили кошти на їх ремонт. Коли визначали, які саме будівлі підлягатимуть ремонту, не передбачили відсутність у них комунікацій. Передусім - електроенергії. Місцева влада збирає робочі наради, намагається щось зробити. Створила спеціальну робочу групу. Але вони щоразу наголошують на тому, що не можуть домовитися з обленерго. Вони відмовляють підключати електроенергію через слабку проводку. Вона може не витримати напруги".

Зараз ви читаєте новину «Людей 2 роки не поселяють у відремонтовані гуртожитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути