вівторок, 14 березня 2017 11:14

Переселенцям нарахували півмільйона за світло

Автор: Н. Мельников
  В будинку розмістилися 30 сімей з дітьми.
В будинку розмістилися 30 сімей з дітьми.

В Одесі вимушеним переселенцям з Донбасу виставили рахунок за електрику на 500 тис. грн за останні чотири місяці. Вони живуть у будинку на вул. Успенській, який раніше був гуртожитком, понад сім місяців. Зараз там близько 100 осіб, серед яких 30 дітей.

За словами переселенців, енергетики погрожують відключити світло за несплату. Люди заплатити гроші готові, але лише за ті кіловати, які спожили. Про це повідомляє "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти з лінії зіткнення зможуть безкоштовно навчатися в університетах

Розмір суми пояснюють тим, що за світло переселенцям доводиться платити за тарифами для юридичних осіб. Оскільки будівля перебуває на балансі комунального підприємства "Облтрансбуд".

"Ми просили в Одесаобленерго надати можливість оплачувати рахунки за тарифами для фізичних осіб і встановити лічильники. Нам відповіли, що рішення про встановлення лічильника можна отримати тільки через суд. Відмову компанія аргументувала тим, що у переселенців немає права на власність", - розповідає переселенка Софія Маркіна.

За словами начальника відділу з роботи із дебіторами ПАТ "Одесаобленерго" Олега Гончаренка, у підприємстві перестали сплачувати рахунки і неодноразово просили відключити електрику в будинку.

"Через те, що ми не відключили будинок, представники комунального підприємства подали позов до суду", - каже він.

В Облтрансбуді ситуацію не коментують. Пояснюють відсутністю начальника. Люди звернулися до губернатора, НАБУ і прокуратури з проханням вирішити проблему.

"Голова облради Анатолій Урбанський обіцяв підшукати нам нове житло, — кажуть люди. — Але ми попередили, що в Борщі не поїдемо, там немає ані медицини, ані роботи".

Тимчасово переміщені особи облаштували житло з меблів, які знайшли в нежилому будинку. Зимою обігрівалися буржуйками. Кількість мешканців поступово зростає.

"Нещодавно прийшла дівчина-переселенка, яка орендує житло і стверджує, що 15 березня змушена виїхати з квартири, а у неї новонароджена дитина і мати. Ми запропонували їй маленьку кімнатку, що залишилась", - каже Софія Маркіна.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям нарахували півмільйона за світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути