понеділок, 13 березня 2017 23:45

Діти з лінії зіткнення зможуть безкоштовно навчатися в університетах

Діти з лінії зіткнення зможуть безкоштовно навчатися в університетах
Фото: UAinfo

Діти з лінії зіткнення отримали державну підтримку та пільги на освіту. Це гарантує Закон #1838-19, який днями набув чинності.

"Документ вносить зміни до інших законів щодо соціального захисту, доповнюючи їх фразою "діти з населених пунктів лінії розмежування". Він дуже сирий та викликає багато питань. Але Кабінет Міністрів України має у місячний строк з дня набрання чинності закону забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для його реалізації", - повідомляють юристи Всеукраїнського благодійного фонду "Горєніє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець створив додаток, який зламав телефони терористів

Серед пільг повна або часткова оплата навчання за рахунок державного та місцевих бюджетів, соціальні стипендії, безоплатне забезпечення підручниками та проживання в гуртожитку.

Переселенці-інваліди І групи та ті, кому потрібна постійна стороння допомога, можуть отримувати пенсію додому. Згідно із постановою Кабміна, Ощадбанк, у таких випадках, має доставляти пенсії безкоштовно. Одночасно з цим, він проводить фізичну ідентифікацію клієнта.

Зараз ви читаєте новину «Діти з лінії зіткнення зможуть безкоштовно навчатися в університетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути