Ексклюзиви
субота, 29 липня 2017 13:25

Переселенки створили волонтерський театр для місцевих
5

Дві подруги-переселенки з Донецька, викладачі акторської майстерності та режисури, створили волонтерський театр "Різнобарв'я". Gazeta.ua розповіли Лариса Половньова та Людмила Похожалова.

"У місті на 40 тисяч людей не було жодного театру. Усі розваги – міські свята, кінотеатр та виступи музичної школи, - розповідає Лариса Половньова, – Створити театр запропонували місцеві журналістки після інтерв'ю. Вони ж і грали у нашій першій виставі "Мораль Пані Дульської", що написала авторка з Волині Габріела Запольська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два роки відкрили власну майстерню з персоналом

На ідею відгукнились громадські та благодійні організації. Вони приносили одяг та тканини для костюмів. Відділ культури зробив додаткове освітлення, якого не вистачало на сцені. Для репетицій виділили приміщення у культурно-мистецькому центрі, де зараз роблять ремонт завдяки гранту від КримСОС.

Прем'єра першої вистави відбулась 8 березня 2015 року.

Фото з першої вистави, де грали журналістки
Фото: Театр аматорів "Різнобарв'я"
До кожного свята театр готує виставу
Для учасників АТО проводять окремі покази
Спробувати себе в ролі актора може будь-хто
Зараз у театрі 25 акторів-аматорів, усі волонтери

Актором може бути будь-хто. Заняття відвідують три вікові групи, кожна з них готує свої вистави. Наймолодшому актору – 15 років, найстаршому – 75 років. Щосереди проходять загальні репетиції з вправами по акторській майстерності та лекції. Костюми шиють власними силами. Купляють тканини та речі у мережі "модних бутіків секонд хенд".

На підготовку одного спектаклю, звичайний театр може витратити рік. Аматорський театр "Різнобарв'я" за півтора роки роботи підготував 5 спектаклів. Усі українською мовою. Зараз проходять репетиції першої російськомовної вистави "Тонкая рябина".

"Завдяки театру не почуваємось чужими у місті. Нам взагалі ніхто не дав такої можливості. Ніхто не дивився зле. Завжди задавали питання "А ваше житло зберіглось?", "А ваші усі живі?". Це дуже зворушливо", – ділиться Людмила Похожалова.

Щоб займатись фотографією потрібно у справу вкласти $5000. Основні витрати – техніка. Про це Gazeta.ua розповідає фотограф Олена Білоус з Донецька, яка зараз мешкає у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Переселенки створили волонтерський театр для місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути