четвер, 11 січня 2018 00:17

Цукерки та десерти власного виробництво: переселенці відкрили унікальну кав'ярню

  Подружжя Леконцевих відкрили власну справу - кав'ярню з десертами власного виробництва. Фото: dn.depo.ua
Подружжя Леконцевих відкрили власну справу - кав'ярню з десертами власного виробництва. Фото: dn.depo.ua

У Маріуполі переселенці з Луганщини відкрили власне кафе, де частують відвідувачів шоколадом та кавою, пише dn.depo.ua.

З Хрустального (колишній Красний Луч) до Маріуполя Дмитро та Поліна приїхали у 2014-му на весілля друзів. Але додому вже не повернулися. До війни подружжя тримало грибну ферму. Сьогодні від неї мало що залишилось, а їхній будинок слугує "дачею" сусідам.

Опинившись з новонародженим сином Лук'яном у незнайомому місті, молоді люди шукали роботу, намагалися знайти себе у різних галузях. Вирішили відкривати власну справу.

Аби мати можливість започаткувати бізнес, молоді люди шукали грантові програми, ретельно продумували, як виглядатиме та чим займатиметься майбутній заклад.

"Ми писали бізнес-план для програми ПРООН з підтримки підприємництва. Спочатку отримали невеличкі кошти. Першим, що змогли купити, був ростер для обжарювання кави. На цьому не зупинились, хотілось відкрити повноцінне кафе. Потім виграли 150 тис. грн, змогли закупити більше необхідного", - розповідає Дмитро Леконцев.

  Кав'ярня, яку відкрили Дмитро та Поліна. Фото: dn.depo.ua
Кав'ярня, яку відкрили Дмитро та Поліна. Фото: dn.depo.ua

У кафе Дмитро готує каву, Поліна працює над десертами. Коли молоді люди відчули розвиток, взяли на роботу ще співробітників, які теж готують шоколад, торти, тістечка.

"Трохи згодом ми вирішили співпрацювати зі знайомими, які продають квіти. Тепер у нас можна купити і солоденького, і букет. Гадаємо, це цікавий хід. Якщо, наприклад, хлопець зайде, аби купити шоколадку своїй дівчині, він може взяти і квітів. І навпаки. Ми не боїмося експериментувати. Мабуть, тому у нас все вийшло", - каже Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина переселенців створює реалістичні костюми трансформерів

Сьогодні в асортименті кафе солодощі та напої, тут проводять майстер-класи з приготування десертів та святкують дні народження.

Зараз ви читаєте новину «Цукерки та десерти власного виробництво: переселенці відкрили унікальну кав'ярню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути