четвер, 29 березня 2018 10:15

Запустили перший безпілотний пасажирський поїзд

У Великій Британії на маршрут став перший безпілотний пасажирський поїзд.

Поїзд курсуватиме між Лондоном, Блекфрайєрсом і Сент-Панкрасом. Завдяки цьому пасажиропотік збільшиться на 60 тис. осіб, пише theguardian.

Над проектом компанія Thameslink Railway працювала 5 років. Він обійшовся у $10 млрд. Його тестували протягом 18 місяців.

Автор: theguardian.com
  Водійська кабіна безпілотного потяга.
Водійська кабіна безпілотного потяга.

Технологія автоматизованого поїзда має великий потенціал у Великій Британії. Особливо це стосується найзавантаженіших маршрутів у країні. В майбутньому це дозволить знизити кількість дорогих інфраструктурних проектів. Експлуатація безпілотних поїздів дозволить знизити ймовірність аварій, спричинених людським фактором", - каже головний інженер Thameslink Railway Гаррі Макфадден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перший у світі безпілотний повітряний танкер

Попри те, що рух поїзда автоматизований, машиніст буде присутній у кабіні. Він контролюватиме роботу безпілотника. Також відповідає за відкриття та закриття дверей на станціях.

Безпілотні транспортні засоби з'являться у мегаполісах 2021 року. Перші безпілотні авто вимагатимуть втручання водія за певних ситуацій. Для повного переходу на автономність знадобиться ще 15-20 років. Необхідний час для вирішення юридичних і страхових питань та створення мережі електричних зарядних станцій. Такі результати дослідження PwC. Воно присвячене розвиткові штучного інтелекту.

Зараз ви читаєте новину «Запустили перший безпілотний пасажирський поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути