Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 10:23

Розкрили подробиці аварії безпілотного авто Uber


У безпілотного автомобіля Uber, який насмерть збив жінку, не виявили технічних несправностей. Машина не ідентифікувала людину.

Датчики автомобіля повинні були виявити пішохода навіть тоді, коли той переходив дорогу у неналежному місці. Ймовірно, лазерний радар і радіолокаційна система не усвідомили, що це людина. Адже автономна система не подала жодних знаків, пише internetua.

Автор: internetua.com
  Місце ДТП
Місце ДТП

"Проблема у тому, що потрібно розрізняти людей, авто, кущі, паперові пакети і все інше, що може бути на дорозі. Алгоритми, можливо, не змогли виявити людину або відрізнити її від куща. Якби датчики на транспортному засобі визнали, що людина переходить дорогу на проїжджій частині, Uber міг би загальмувати як запобіжний захід", - каже професор математики університету Мічігану Метью Джонсон-Роберсон.

Дощ, сніг, яскраве сонце можуть приховати датчики. Відтак виявити перешкоду транспортному засобові буде важче. Ніч також не могла стати причиною аварії в штаті Арізона. У темний час доби бачення камер стає обмеженим. Але радари на безпілотних авто однаково працюють вдень і вночі, кажуть експерти. Крім того, радари краще працюють вночі. Окільки сонячні відблиски можуть створювати перешкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Toyota відмовилася випробовувати безпілотні авто

Після зіткнення автомобіль Uber їхав зі швидкістю 38 миль/год. Обмеження швидкості в районі, де сталося смертельне зіткнення, - 35 миль/год. Водій не знав про пішохода, поки не трапилась сама аварія, кажуть у поліції.

У минулу неділю у передмісті Фінікса Темпі американського штату Арізона безпілотний автомобіль Uber Technologies збив на смерть жінку. Автівка перебувала в автономному режимі, хоча за кермом був водій. Постраждала померла в лікарні, її особу не розкривають.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці аварії безпілотного авто Uber». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути