Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 12:35

Автомобілі без водіїв вперше протестували на міських дорогах

Автомобілі без водіїв вперше протестували на міських дорогах
Перші випробування безпілотних авто пройшли у Сан-Дієго Фото: Qualcomm

Компанія Qualcomm провела тестування безпілотників на дорогах американського Сан-Дієго. Це перше випробування автомобілів без водіїв на дорогах загального користування.

Компанія отримала дозвіл на тест-драйв для трьох водіїв і одного автомобіля.

Qualcomm представила свій процесор для безпілотних автомобілів під назвою 9150 C-V2X восени. Він може підключати автомобіль до інтернету через 4G, а також зв'язуватися з іншими автомобілями або, наприклад, світлофорами, по спеціальному каналу. Так автомобілі зможуть ділитися між собою даними зі своїх сенсорів. Саме для тестування цього процесора і був потрібен окремий дозвіл, пише engadget.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотні автобуси з'явились у ще одній країні Європи

У майбутньому компанія планує розширити випробування таких авто на американський штат Мічиган і інші країни: Китай, Німеччину, Італію і Японію, щоб збирати дані про продуктивність чіпсета в різних місцях і умовах.

Науковці розробляють технології, які допоможуть автономним автомобілям правильно бачити та інтерпретувати навколишній світ, передбачати поведінку інших учасників дорожнього руху. Науковці планують розробити унікальні системи для безпілотників. Вони зможуть більш швидко і правильно інтерпретувати навколишню дійсність на основі об'ємних зображень.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі без водіїв вперше протестували на міських дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути