четвер, 19 жовтня 2017 14:15

Відкрили першу в світі плавучу електростанцію

Біля північно-східного узбережжя Шотландії, у графстві Абердіншері, запрацювала плавуча вітрова електростанція.

Її підключили до державної електромережі. Церемонію відкриття провів перший міністр Шотландії Нікола Стерджон, пише engadget.

Автор: engadget
 

Проект спільно запустили місцева компанія Statoil та спонсори з Об'єднаних Арабських Еміратів. Станцію назвали Hywind Scotland. Вона може забезпечити електроенергією 20 тис. будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкриють "силіконову долину"

Hywind Scotland складається з п'яти турбін. Їхня потужність - 30 Мвт. Одна турбіна завдовжки 253 м. Над поверхнею видно лише 78 м. Генератори прив'язані до морського дна ланцюгами. Їхня вага - 1200 т.

Пізніше електростанцію оснастять батареєю Batwind ємністю 1 МВт. Завдяки цьому з'явиться можливість згладити нерівномірність накопичення енергії. Так, за вітряної погоди електростанція накопичуватиме електрику. Вона йтиме в електромережу за тихої погоди.

Встановлена в океані вітряна станція розміром з півтори Гренландії зможе задовольнити потреби людства в електроенергії. Вони можуть виробляти як мінімум утричі більше електроенергії. Щоб забезпечити електрикою все людство, вистачило б вітряної електростанції площею 3 млн кв. км.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили першу в світі плавучу електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути