понеділок, 16 жовтня 2017 07:25

Вітрогенератори в океані забезпечать енергією весь світ - дослідники

Вітрогенератори в океані забезпечать енергією весь світ - дослідники
Вітряна станція розміром з півтори Гренландії, встановлена у океані, зможе задовольнити потреби людства в електроенергії Фото: google

Вітряна станція розміром з півтори Гренландії, встановлена у океані, зможе задовольнити потреби людства в електроенергії. Таке дослідження вчені опублікували в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Для наземної вітрової енергетики є обмеження. На суші створюється тертя, що уповільнює швидкість вітру. Коли одні турбіни поглинають частину енергії вітру, до інших він може не дійти.

Швидкість вітру над океаном до 70% вище, ніж на суші. Крім того, в середніх широтах шторми регулярно переносять потужну енергію вітру з великих висот. Так вітрогенератори зможуть захопити більше енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця" поверне в експлуатацію три електровози Siemens

За розрахунками дослідників, станції, встановлені в океані, можуть виробляти як мінімум в 3 рази більше електроенергії. Щоб забезпечити електрикою все людство вистачило б вітряної електростанції площею 3 млн. кв. км.

Вчені стверджують, що відповідні розрахунки поки теоретичні.

Компанія з Великої Британії Mako представила нову дошку для серфінгу, оснащену реактивним двигуном. 100-кубовий двигун забезпечує швидкість до 50 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Вітрогенератори в океані забезпечать енергією весь світ - дослідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути