понеділок, 11 квітня 2016 18:24

Шлюб виявився дієвим засобом від раку

Шлюб виявився дієвим засобом від раку

Наявність чоловіка або дружини підвищує шанси ракових хворих на виживання. До такого висновку прийшли американські вчені, обстеживши дані понад 800 тис осіб.

Про це повідомляє The Guardian.

Вчені отримали доступ до історії хвороби 393 тис чоловіків і 389 тис жінок, жителів Каліфорнії, у яких у 2000-2009 роках знайшли найбільш смертоносний тип раку. За пацієнтами стежили до кінця 2012 року.

З'ясувалося, що шлюб допомагає як чоловікам, так і жінкам впоратися з раком. Сила цього ефекту залежить від статі, раси та етнічного походження. Найбільш дієвим він виявився для білих чоловіків, не латиноамериканського походження. У холостяків в цій групі шанс померти від раку на 24 відсотка вищий, ніж у одружених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA планує запустити гриби в космос для пошуку ліків від раку

Крім того, сильно страждають від раку неодружені і незаміжні пацієнти, які народилися в Індії, Китаї і Японії. Вчені припускають, що вони, потрапляючи в США, випадають із своєї традиційної культури і сімейних цінностей, стають більш вразливими.

Вченим важливо зрозуміти і пояснити, чому саме одружені і заміжні люди краще переносять хвороби. Партнери возять їх по лікарях, підбадьорюють і утішають, нагадують про необхідність прийняти ліки або з інших причин. Нарешті, подружжя можуть рано звернути увагу на небезпечні симптоми і сприяти ранній діагностиці раку.

Нагадаємо, вчені з'ясували секрет китайської рослини, яка лікує всі хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Шлюб виявився дієвим засобом від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути