понеділок, 11 квітня 2016 10:27

Вчені з'ясували секрет китайської рослини, яка лікує всі хвороби

Вчені з'ясували секрет китайської рослини, яка лікує всі хвороби

Британські дослідники з'ясували, що одне з популярних засобів китайської народної медицини дійсно є ефективним засобом проти сотень відомих захворювань. Про це повідомляється в журналі Science Advances.

Дослідники з Центру Джона Іннеса з'ясували, що рослина, відома під назвою шоломник байкальський (Scutellaria baicalensis) насправді виробляє речовини, які можуть допомогти в боротьбі проти раку та багатьох хвороб внутрішніх органів, включаючи печінку, шлунково-кишковий тракт.

Раніше шоломник байкальський, відомий в народі як ефективний засіб від сотень хвороб, вже неодноразово ставав об'єктом досліджень, в ході яких медики з'ясували, що основну користь для здоров'я приносять флавони.

Ці речовини мають противірусні та антиоксидантні дії, а також вбивають злоякісні ракові клітини.

У ході деяких експериментів на тваринах доведено, що флавони здатні зупиняти ріст пухлин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цвітіння" водоростей Дніпра хочуть переробляти на біогаз

Нове дослідження показало, що в рослині містяться вогонин і байкалин - підвиди флавонова, які мають цікаві структурні особливості. Зокрема, у них немає гідроксильної групи, яка бере участь у синтезі інших флавонова. Натомість одним з будівельних блоків є речовина хризин.

Швидше за все, саме хризин є ключем до розуміння чудодійних властивостей шоломника байкальського, вважають дослідники. Ця речовина відома як стимулятор синтезу тестостерону і використовується для відновлення гормонального балансу. Також в ході деяких експериментів виявлено, що хризин має властивість зупиняти ріст злоякісних пухлин.

Наслідком цього відкриття може стати синтетичне виробництво препаратів на основі флавонова такого типу. Теоретично, це може бути новий вид ліки від раку, припускають дослідники.

Нагадаємо, нещодавно біологам вперше вдалось виростити шкіру із стовбурових клітин.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували секрет китайської рослини, яка лікує всі хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути