пʼятниця, 11 травня 2018 13:56

Хакери використовують Siri і Google Assistant для викрадення даних

 

Хакери використовують Siri, Alexa и Google Assistant для викрадення даних користувачів.

За допомогою секретних команд голосові помічники можуть вкрасти особисті та платіжні дані і перевести гроші з рахунку в будь-яку точку світу, повідомляє The Daily Mail.

"Команди можуть бути вставлені в музичні твори, в відео на YouTube або бути просто якимось шумом, який ваші пристрої будуть "чути" і розпізнавати. І в цих звуках будуть міститися команди, які віддадуть управління в руки зловмисників", - розповідають дослідники з каліфорнійського університету Берклі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які мобільні додатки незаконно шпигують за користувачами

За словами дослідників, достатньо, щоб до смартфону були підключені навушники з мікрофоном або розумні колонки. Сигнал, переданий за допомогою електромагнітних хвиль, перетворюється в електричний сигнал, який пристрій розпізнає як звук мікрофона.

Найбільшими хайтек-гігантами є Apple, Google, Amazon - в той же час розробники активно працюють над вирішенням цієї проблеми. Наприклад, у випадку з пристроями з IOS Siri реагує навіть при заблокованому екрані смартфону, але вона має функцію верифікації голосу користувача, тому хакерам не вдасться так просто віддати їй команди. А користувачі Android можуть відключать голосового помічника за замовчуванням.

Однією з найбезпечніших програм для спілкування в інтернеті є Skype. Ця програма належить американській компанії Microsoft.

Зараз ви читаєте новину «Хакери використовують Siri і Google Assistant для викрадення даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути