понеділок, 24 липня 2017 12:41

Вірус-троянець інфікує безкоштовні додатки в Google Рlay

Вірус-троянець інфікує безкоштовні додатки в Google Рlay
Фото: VSE42

Небезпечний вірус-троянець BankBot інфікує безкоштовні додатки в Google Play. Фахівці з Dr. Web повідомили, що кількість уражених вірусом BankBot додатків в Android-магазині Google Play сягає кількох тисяч.

Після встановлення інфікованого вірусом додатку BankBot зчитує дані банківських карт користувача і передає інформацію кібершахраям, пише GFS.

Троянець розробили для того, щоб мати повний контроль над мобільним пристроєм і красти конфіденційну інформацію. Він виводить на екран смартфону або планшета фальшиві вікна банківських та інших додатків. Коли ви в них входите, BankBot автоматично зчитує пароль. Навіть після видалення цих псевдобанківських програми, він продовжує красти дані власника ґаджета і передавати їх хакерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сервіс Google Street View тепер у космосі

Щоб уберегтися від хакерської атаки, не радять завантажувати підозрілі програми і дозволяти мобільним додаткам мати повний доступ до свого ґаджета. IT-фахівці радять перед завантаженням програми з магазину Google Play почитати коментарі користувачів. Також врятує регулярна антивірусна перевірка смартфону.

Секретний підрозділ Facebook під назвою Building 8 розробляє смартфон. Компанія запатентувала новий пристрій. Інсайдери кажуть, що це буде модульний смартфон. Унікальність цього пристрою в тому, що за бажанням у ньому можна змінювати деталі конструкції. В основі пристрою закладена плата, до якої користувач зможе прикріпити як основні деталі, так і другорядні, вузькоспеціалізовані. Серед основних модулів смартфону: дисплей, процесор, акумулятор, блоки пам'яті і фотокамера. Всі інші функції власник ґаджета зможе вибирати, від'єднувати та приєднувати самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Вірус-троянець інфікує безкоштовні додатки в Google Рlay». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути