понеділок, 12 березня 2018 11:38

Гуллівер перетворюється на карлика - про нову стратегію Концерну РРТ

Гуллівер перетворюється на карлика - про нову стратегію Концерну РРТ
Гендиректор Концерну РРТ озвучив нову стратегію підприємства з будівництва цифрової телемережі. Фото: МедиаНяня

2 березня на засіданні Міжвідомчої робочої групи з впровадження в Україні цифрового телебачення гендиректор Концерну РРТ озвучив нову стратегію підприємства з будівництва цифрової телемережі. Ця стратегія викликала не менше здивування у присутніх, ніж презентована 2 роки тому. Про це повідомляє портал "КП в Україні".

Підстав для здивування було більш як достатньо. Нагадаємо, що рівно 2 роки тому керівництво Концерну вперше презентувало на засіданні Міжвідомчої робочої групи свої плани будівництва цифрової мережі наземного ефірного телебачення і озвучило основні її параметри - 434 передавальні станції і 1,1 млрд грн інвестицій на будівництво.

Тоді учасники засідання звернули увагу на велику невідповідність між кількістю станцій у діючої мережі "ЗЕОНБУД" - 166 і запланованих Концерном - 434. Пролунав аргумент про те, що, на думку фахівців Концерну, мережа "Зеонбуд" покриває тільки 60% території України і тому для покриття 97% неможливо обійтися меншою кількістю передавачів.

Минуло два роки, і тепер керівництво Концерну назвало нові цифри - достатньо всього 70 передавачів. Учасники засідання знову збентежені, тільки тепер уже з протилежним знаком. Аргумент Концерну, що антени будуть розташовані вище, ніж у "Зеонбуд", нікого не переконав. По-перше, відомо, що мова йде про одні й ті самі щогли, де антени діючої цифрової мережі майже скрізь стоять на максимальних висотах. По-друге, виходить, що 2 роки тому Концерн РРТ планував розмістити свої антени мало не на землі.

Виник цікавий парадокс, Гуллівер перетворився в карлика, але вага, яку він підніматиме - 97% покриття, залишилася тією самою. А якщо врахувати, що канали "1+1" та "Інтер" наполягають, щоб "ЗЕОНБУД" добудував ще понад 100 станцій, то цей парадокс перетворюється вже в феномен, який ігнорує всі відомі закони фізики.

Учасники Міжвідомчої групи не звернули увагу на те, що Концерн РРТ планує використовувати "застарілий" для телебачення метровий діапазон частот, а даремно, адже 70% антен телеглядачів вже не можуть якісно приймати програми в цьому діапазоні.

Виходить, що державне підприємство планує побудувати сучасну цифрову мережу, але - маленьку, на основі "древніх" аналогових передавачів з термінами експлуатації 40 років і з сигналом, який не зможе приймати більшість телеглядачів.

Зараз ви читаєте новину «Гуллівер перетворюється на карлика - про нову стратегію Концерну РРТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути