вівторок, 31 липня 2018 18:45

Як обрати морозильну камеру - поради фахівця

У побут уже давно увійшли морозильні камери. Прилади популярні серед господинь, адже морозилки можна використовувати як для довготривалого, так і для короткотривалого зберігання різних продуктів. Камери суттєво економлять час і сили жінок. Адже тепер не потрібно витрачати багато часу для консервування овочів, фруктів і ягід. Крім того, більшість продуктів у замороженому вигляді краще зберігають корисні властивості.

"У середньому морозильні камери коштують від 4 тисяч гривень. Вартість залежить від об'єму, класу енергоспоживання й функцій, - розповідає Gazeta.ua продавець-консультант одного зі столичних магазинів побутової техніки Роман Михайличенко. - Найдешевша техніка марок Hansa, Ergo, Inter. Дорожче коштують морозилки BEKO, Indesit, Zanussi - приблизно 8 тисяч гривень. Купуючи камеру, варто віддавати перевагу перевіреним брендам, які спеціалізуються на виробництві холодильних установок".

Фахівець розповідає, як правильно обрати морозильну камеру залежно від власних потреб.

На що потрібно звертати увагу при покупці морозильної камери?

Морозилку обирають залежно від приміщення, де її використовуватимуть, і потреб. Чим більший її внутрішній об'єм, тим більше продуктів можна заморозити. Морозильні камери бувають вертикальні та горизонтальні. Перші дуже схожі на холодильник. Їх іноді називають морозильні шафи. Мають різні розміри й висоту. Укомплектовані від 3 до 8 відділень. Горизонтальні камери називають морозильні скрині. Вони великі за розміром. Укомплектовані навісними корзинами й роздільником.

Автор: electrolux.ua
  Вертикальні морозилки займають небагато місця. Краще підійдуть для квартир.
Вертикальні морозилки займають небагато місця. Краще підійдуть для квартир.

Які камери кращі - горизонтальні чи вертикальні?

Вертикальні морозилки займають небагато місця. Краще підійдуть для квартир. Для сім'ї з 4 осіб вистачить камери на 200-300 літрів. З практичної сторони вони більш зручні у використанні. Якщо говорити з економічної точки зору, то скині купувати вигідніше. У них зручно зберігати продукти у великих кількостях. Їхній максимальний об'єм сягає більше 500 літрів. Такі морозилки купують для приватних будинків або дач.

На корпусі камер є англійські літери A, B, C, D, E, F, G. Що вони означають?

При виборі морозильної камери звертають увагу на її економічність. Усі пристрої розділені на класи. Найвищі за класом машини з буквою – А, найнижчий – G. Найбільше витрачають енергії пристрої А-класу. Менше - камери класу А+++ і А++.

Купуючи камеру, варто віддавати перевагу перевіреним брендам, які спеціалізуються на виробництві холодильних установок

На корпусі є й інші позначки.

Камери також відрізняються класом заморозки. Його позначають сніжинками: від однієї до чотирьох. Від ступеня заморозки залежить термін придатності продуктів. Одна сніжинка означає температуру до мінус шести градусів - продукти можуть зберігатися не більше тижня. Чотири сніжинки - температура мінус 18 градусів і вище. Термін придатності продуктів - більше року.

Що таке клімат-контроль?

Кліматичний клас камери позначають англійськими літерами Sn- N- ST- Т. Це максимально допустима температура у приміщенні, де стоятиме морозилка. Моделі з маркуванням С.Н. і N призначені для середовища з температурою не вище 32 градусів. Вони підходять для нашого клімату. Морозильні камери з маркуванням ST і T підійдуть для приміщень з температурою більш високою - плюс 43 градуси. Ці пристрої популярні в країнах з жарким кліматом. У нас таких практично не продають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ручний чи стаціонарний - фахівець розповів як правильно обрати міксер

Морозильні камери потрібно розморожувати?

При купівлі морозилки також важливо визначитися з системою розморожування морозильної камери. Вона може бути автоматична NoFrost або ручна. Перша дуже зручна. Камеру не потрібно постійно розморожувати. Завдяки постійній циркуляції холодного повітря, продукти рівномірно охолоджуються, не обростають льодом. На стінках камери не утворюється іній. Якщо камера має ручну систему, пристрій потрібно розморожувати раз на рік. Щоб на стінках не намерзав лід, у морозилку слід класти сухі продукти.

Морозилку обирають залежно від приміщення, де її використовуватимуть, і потреб

Яка буває панель управління?

Керування камерою може бути механічним або електронним. У першому температуру виставляють за допомогою коліщатка або перемикача. В електроніці температуру виставляють за допомогою сенсорних кнопок. Остання більш зручна, адже температуру можна виставити з точністю до одного градуса. Якщо виставляти температуру вручну - завжди є похибка у два-три градуси.

Які функції, окрім названих, мають сучасні морозильні камери?

Корисна функція в камері - швидка заморозка. Позначається написом Super Freeze. За лічені хвилини охолоджує свіжі продукти при температурі мінус 32 градуси. Якщо можливі перебої в електроенергії, слід обирати морозилку з автономним збереженням холоду. Чим воно вище, тим краще. Як правило, це від 12 до 36 годин. У дорогих моделях температура може утримуватися до 2 діб. Скрині набагато довше і краще підтримують необхідний рівень температури, ніж шафи.

Автор: Liebherr Market
  Морозильні лари великі за розміром, у комплектовані навісними корзинами і роздільником.
Морозильні лари великі за розміром, у комплектовані навісними корзинами і роздільником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати пральну машину - поради фахівця

Від наявності тих чи інших функцій залежить вартість морозилки?

Функції, про які я говорив раніше, стандартні. Вони є у всіх морозилках не залежно від бренду й вартості. Дорожчі моделі також мають індикатори звукового і світлового типу. Такі опції повідомляють, якщо агрегат закритий не повністю або температура в морозилці підвищилася. Для сімей із дітьми корисно обрати модель із блокуванням панелі керування й дверей. Дверцята, які можна знімати, дадуть можливість встановити камеру в зручному місці. Наприклад, щоб відкривалися справа, а не зліва, їх можна просто перевісити на іншу сторону. Якщо ви любите готувати коктейлі або чай з льодом, виберіть модель з вбудованим льодогенератором.

Бойлер не тільки забезпечує гарячою водою, але і може істотно заощадити суму за комунальні пристрої, адже він дуже економно витрачає електроенергію і вміє довгий час зберігати воду в резервуарі гарячою. Щоб пристрій відмінно виконував свої функції, варто ретельно підійти до вибору й установки приладу. Головне призначення бойлера - нагрівати холодну воду й підтримувати її високу температуру.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати морозильну камеру - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути