середа, 25 липня 2018 14:42

Ручний чи стаціонарний - фахівець розповів як правильно обрати міксер

Ручний чи стаціонарний - фахівець розповів як правильно обрати міксер
Плануючи часте використання краще брати міксер, який можна зафіксувати на підставці. Фото: 6bestudio.blogspot.com

Сучасним домогосподаркам спрощують життя десятки побутових приладів. Зараз рідко можна зустріти жінку, яка не використовує на кухні блендер, хлібопічку чи міксер. Приготувати домашній майонез, збити вершки для торта, зробити яєчну піну для бісквіта - вручну це зробити вкрай важко, тому міксер міцно займає лідируючі позиції практично на всіх кухнях.

Міксери бувають стаціонарні, ручні і комбіновані. Ручний популярний на невеликих кухнях, де цінуються невеликі габарити і простота в управлінні. Двигун вбудований в кормус приладу. Стаціонарний більш продуктивні і складні. Двигун в цьому приладі розташований в підставці для чаші. Комбінований більше нагадує стаціонарний міксер, але працює в автономному режимі і без підставки.

Ціни на міксери стартують від 185 грн. Найдешевші прилади китайських компаній Saturn, Rotex і Scarlett. Дорожчі моделі російської Bork, німецьких Braun і Bosh. Максимальна ціна 20,5 тис. грн.

Питання вибору міксера встає перед кожним покупцем, навіть якщо він планує купити прилад не в перший раз. На що слід звернути увагу при виборі міксера Gazeta.ua розповіла продавець-консультант Галина.

Який міксер обрати для частого використання?

- Плануючи часте використання краще брати міксер, який можна зафіксувати на підставці. В комплекті обов'язково йде чаша. Найкраще, коли вона не менше 3 літрів. Бувають з пластику, нержавіючої сталі і скляні. Краще брати пристрій з сталевою чашею. Пластикові деформуються, а скляні можна розбити. Деякі чаші автоматично обертаються під час роботи. За таку функцію доведеться заплатити на 200-300 гривень більше. Залежить від виробника. Якщо готуєте нечасто, можна придбати звичайний ручний міксер. Для роботи з рідкими продуктами, наприклад яйця чи соуси, підійде міксер з потужністю 200-250 Ватт. Якщо працюватимете з більш густими, наприклад заварний крем, пюре чи тісто, то потрібен пристрій з потужністю не менше 300 Ватт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати пральну машину - поради фахівця

На що потрібно звернути увагу в першу чергу?

- Перед купівлею обов'язково потрібно перевірити кількість швидкостей міксера. Швидкісний режим впливає на якість готового продукту. Стандартні міксери мають 3 режими роботи. Ручні міксери налічують від 2 до 16 швидкостей. Стаціонарні - від 2 до 10. Для в'язких продуктів необхідно використовувати більш високі швидкісні режими. Для рідких вистачить початкових режимів. Шнур пристрою має бути близько 1,8 метрів. Дозволить вільно рухатись по кухні. Краще, коли в корпусі пристрою відведене спеціальне місце для шнура. Такий пристрій компактніший і його простіше зберігати. Корисними будуть також спеціальні кріплення на корпусі міксера для зберігання насадок.

Який режим і для чого використовують?

- Перший - повернення до нормального режиму. Він призначений для стандартного змішування або збивання. Другий - імпульсний режим. Відрізняється тим, що двигун працює з короткочасними паузами і призначений для обробки особливо твердих продуктів. Третій - турборежим. Дозволяє короткочасно збільшувати швидкість роботи міксера. Використовувати варто декілька секунд, щоб уникнути перегріву мотора.

Пристрій автоматично вимикається при стрибках напруги

Що обов'язково йде в комплекті з приладом?

- До стандартного набору комплектуючих входять дві насадки - вилка для збивання кремів та насадка для замісу тіста. До дорожчих моделей додають насадку-блендер для подрібнення продуктів і коктейлів. Подрібнювач для занадто твердих продуктів. Сито для приготування ягідних пюре. Рідкісним комплектуючим є електроніж для нарізки. Можна побачити в дорогих ручних моделях. До набору часто додають мірні склянки, ложечки, щіточки і рідини для очищення приладу.

Які додаткові функції пропонують виробники міксерів?

- Дорожчі моделі мають захист від перенавантаження. Пристрій автоматично вимикається при стрибках напруги. Корисна також кнопка викиду насадок. Дозволяє швидко і без проблем дістати насадки. Комбіновані міксери мають цікаву функцію планетарного обертання чаші. Віночки направлені в одну сторону, а чаша в іншу.

Чи може блендер замінити міксер?

- Блендер - це пристрій, призначений для збивання рідин і подрібнення, а міксер необхідний для перемішування сипучих і рідких речовин і створення однорідної маси. Якщо порівнювати міксер з блендером, варто відзначити малу потужність першого пристрою. Якщо в плани приготування входить грунтовне меню, то краще всі процеси доручити блендеру. Головними деталями обох приладів є насадки. Багатофункціональний міксер може мати їх у комплекті так багато, що деякі можуть не використовувати. Популярна насадка, призначена для збивання пюре, в міксері зі своїм завданням впорається більш якісно, приготувавши пюре потрібної консистенції, а не клейку масу, як блендер.

Посудомийну машину обирають залежно від потреб і приміщення, де її використовуватимуть. Повногабаритні мийки можуть вміщувати більше 15 комплектів посуду, підійдуть для великої родини. У вузькі - 45 см у ширину - завантажують 8-10 комплектів. Компактні мийки встановлюють на столі чи навісній шафі. Вони розраховані для сімей з 4 осіб і вміщують 6-8 комплектів посуду.

Зараз ви читаєте новину «Ручний чи стаціонарний - фахівець розповів як правильно обрати міксер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути