понеділок, 23 липня 2018 09:19

Як позбутись непотрібних меблів і отримати прибуток

Як позбутись непотрібних меблів і отримати прибуток
Кілька порад, куди подіти старі меблі. Фото: ProMebli

Куди подіти старі меблі? Варіантів багато. Відвезти на дачу, подарувати родичам, продати. Останній спосіб — найвигідніший: можна не лише позбутись непотрібного мотлоху, але й отримати прибуток. Розглянемо детальніше, як це зробити.

Продати

Якщо меблі бв у хорошому стані, можна продати їх через інтернет. Найпростіше це зробити в соцмережах і на сайтах оголошень. На більшості електронних платформ для таких публікацій навіть передбачений спеціальний розділ. Все, що потрібно, — зареєструватись, додати опис, завантажити фотографію і залишити свої контакти. Якщо меблі майже нові, варто призначити ціну, яка складає 70–75% від початкової. Це збільшить ефективність оголошення та дозволить швидше позбутися непотрібної речі.

Також можна продати меблі скупникам або взяти участь в акції одного з торгових центрів. Так, меблеві магазини іноді надають великі знижки за умови здачі вживаних диванів, ліжок, крісел.

Реконструювати

Меблі, яким вже понад 100 років, можна відреставрувати. Наприклад, дерев'яні столи і стільці відмінно доповнять будь-який інтер'єр. Якщо меблі занадто старі або поламані, можна розібрати їх і використовувати частини, що збереглися в хорошому стані, в якості елементів декору. Зробити це можна самостійно або звернутися за порадою до дизайнера.

Утилізувати

Утилізація — не тільки вигідний, але й екологічний спосіб позбутися непотрібного мотлоху. Таке рішення запобігає забрудненню навколишнього середовища. Переробкою меблевих відходів займаються багато компаній. Вторсировина застосовується для виготовлення будівельних матеріалів, опалювальних брикетів, сміттєвих пакетів, добрив. Спосіб утилізації залежить від матеріалів, з яких зроблені меблі. Так, металеві предмети можна віддати в найближчий пункт металоприйому. Повторне використання пластикових меблевих відходів дозволить виготовити нові пакети для сміття або труби низького тиску.

Найбільше речей можна зробити з перероблених дерев'яних меблів. Зверніть увагу: вартість сировини залежить не лише від її стану, але й виду. Для переробки використовуються тирса, стружка, целюлоза. Перші застосовуються при виробництві біопалива, будівельних матеріалів. Целюлоза служить для виготовлення ламінату. Ганчір'яні і поролонові деталі можна використовувати в господарстві.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутись непотрібних меблів і отримати прибуток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути