вівторок, 24 липня 2018 09:19

Де краще розташувати бойлер: поради експертів

Привести себе в порядок і розслабитися в приємній теплій ванні - відмінне завершення важкого робочого дня. Однак часто наші плани псує відключення гарячого водопостачання. В таких ситуаціях не варто засмучуватися. Кращий вихід із ситуації - установка бойлера. Давайте з'ясуємо, як вибрати і де правильно розташувати згаданий пристрій.

Бойлер не тільки забезпечує гарячою водою, але і може істотно заощадити суму за комунальні пристрої, адже він дуже економно витрачає електроенергію і вміє довгий час зберігати воду в резервуарі гарячою. Щоб пристрій відмінно виконував свої функції, варто ретельно підійти до питань вибору і установки приладу.

Головне призначення бойлера - нагрівати холодну воду і підтримувати її високу температуру. З цими завданнями справляються нагрівальні елементи, найчастіше пластини з нержавіючим покриттям, і особливий зберігаючий матеріал. Правильно встановивши бойлер, ви зможете підвести гарячу воду у ванну і на кухню. Експерти рекомендують встановлювати пристрій в безпосередній близькості від джерел подачі води: наприклад, поруч з трубопроводом у квартирі. Найкраще монтувати бойлер у ванній кімнаті безпосередньо над раковиною і розетками. Так ви забезпечите прямий приплив води і постійне живлення.

  Бойлер не лише забезпечує гарячою водою, але й може істотно заощадити суму за комунальні послуги
Бойлер не лише забезпечує гарячою водою, але й може істотно заощадити суму за комунальні послуги

На ринку представлений широкий асортимент бойлерів різного розміру і форми: круглі, овальні, квадратні або навіть прямокутні. Залежно від дизайну вашої ванної кімнати виберіть необхідну форму і колір. Одним з найбільш надійних і популярних є бойлер електролюкс. Виробник пропонує широкий вибір моделей, різних за функціональністю і зовнішнім виглядом.

Під час установки бойлера зверніть увагу на те, що монтувати пристрій необхідно тільки на несучу стіну - так ви забезпечите надійність кріплення і не порушите цілісність будівлі.

Займатися установкою самостійно вкрай небезпечно - ви можете випадково зачепити дроти або труби в стіні або навіть пошкодити вже встановлені прилади. Довірте монтаж бойлера професіоналам. Так ви зможете уникнути випадкових ушкоджень і отримаєте працюючий прилад в рекордно короткий час.

Зараз ви читаєте новину «Де краще розташувати бойлер: поради експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути