пʼятниця, 22 червня 2018 20:35

Звертайте увагу на форму центрифуги - 8 порад щодо вибору соковижималки

Звертайте увагу на форму центрифуги  - 8 порад щодо вибору соковижималки
8 порад щодо вибору соковижималки. Фото: kran.dp.ua

Сік – це не просто смачний, але і дуже корисний напій. Найбільше вітамінів і мікроелементів міститься в так званому фреші. Вибрати хорошу соковижималку для дому нескладно. Головне розуміти, що ви від неї очікуєте.

"При виборі соковижималки варто звертати увагу на потужність і кількість обертів двигуна. Від цього залежить, настільки добре вичавлюватиметься сік, — радить продавець-консультант магазину "Фокстрот" Дмитро Кравченко". - Для щоденного використання краще обирати із двигуном потужністю 350–400 ватів. Для мінімальних втрат корисних речовин - від 8 до 10 тисяч обертів на хвилину.

Залежно від того, як ви плануєте використовувати соковижималку у себе вдома варто вибрати відповідну модель.

"Користуюся соковижималкою кілька разів на тиждень. Робимо з чоловіком фреші з моркви та яблук. Одразу їх випиваємо. Подобається, що м'якоть після видушування лишається практично сухою. Раніше мали радянську соковижималку, у відходах з неї було багато соку", - розповідає киянкa Наталія Руденко.

Вона чотири роки тому купила центрифужну соковижималку Bosch. Обирала модель із великою горловиною - щоб поміщалося ціле яблуко чи морквина. Не потрібно витрачати час на подрібнення фруктів та овочів. Шматки фруктів та овочів з горловини соковижималки потрапляють на центрифугу, приєднану до електродвигуна. Від швидкості обертання вичавлюється сік. Він тече в одну посудину, жом - в іншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все про фільтрацію повітря: як обрати кондиціонер

Коштують такі соковижималки від 900 грн до 7 тис. грн. Вартість залежить від потужності двигуна, матеріалу, з якого виготовлений корпус, і виробника. Найдешевші - прилади китайського виробництва Saturn і Scarlett. Дорожче коштують пристрої корейського бренду Hurom, німецького Bosch і нідерландського Philips. Їхня вартість - понад 4 тис. грн.

Gazeta.ua підготувала перелік рекомендацій щодо вибору якісної соковижималки.

1. Під час придбання пристрою варто поцікавитися, чи має він автоматичний запобіжник. Моделі з ним блокують роботу двигуна в разі перевантаження.

2. Перед купівлею пристрою перевіряють скоби кріплення верхньої кришки до корпусу. Ці деталі довговічніші, коли зроблені з металу.

3. Чаші для жому та соку з прозорого пластику за два роки втрачають вигляд, тьмяніють. Краще обирати моделі з темного матеріалу.

4. Звертайте увагу на форму центрифуги. Вона може бути циліндричною і конічною.

5. Обирайте моделі з великою горловиною. Дозволить економити час на подрібнення фруктів та овочів.

6. Соковижималки з кількома швидкостями роботи мотора ефективніші. Тоді для м'яких фруктів можна обирати нижчі швидкості, для твердих - вищі. При високій швидкості в сік потрапляє більше м'якоті, а при низькій він залишається прозорим

7. Елементи додаткової комплектації захистять пальці від травм. Цьому сприятиме спеціальний штовхач. А кришка-лоток допоможе зберегти внутрішні деталі від пилу.

8. Універсальні моделі краще купувати разом з нержавіючою сіткою. Вона більш міцна.

Зараз ви читаєте новину «Звертайте увагу на форму центрифуги - 8 порад щодо вибору соковижималки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути