пʼятниця, 08 листопада 2013 11:14

За найрідкісніші радянські марки можна виручити від 16 до 700 тисяч доларів
7

Рівно 95 років тому, 7 листопада 1918 року, з'явилася перша в історії радянська поштова марка, автором якої став Ріхард Германович Зарінш. У зв'язку з цим портал Рідус опублікував підбірку найбільш рідкісних і, відповідно, дорогих поштових марок, випущених у СРСР. І які до цих пір шукають по всьому світу завзяті філателісти.

1 . У 776,25 тисячі доларів обійшовся єдиний примірник іменної " картонки " з першої Всесоюзної філателістичної виставки, яка проходила у 1932 році.

 


2 . У 2008 році на аукціоні Cherrystone була продана марка, оцінена колекціонерами у 718,54 тисячі доларів. Картка є авіапоштовою маркою СРСР із зображенням льотчика С.А. Леваневського з надпечаткою, випущеною 3 серпня 1935 на честь перельоту Москва - Північний полюс - Сан - Франциско. Обмежений тираж таких марок має і свої різновиди - з малою і великою буквою "ф " у назві американського міста. Друга за вартістю марка має всього десять екземплярів з маленькою "ф ".

3. А за 200 тисяч доларів колекціонери можуть придбати марку з того ж тиражу, тільки з перевернутим " гасінням ".

 

4 . Значно дешевше обійдеться любителям радянських марок та, що носить " Консульський полтинник " - "всього " ??65,25 тисячі доларів. Орієнтовний тираж - 50-75 екземплярів.

 

5 . Примірник так і не випущеної в тираж поштової марки " Закарпатська Україна ", що залишилася лише в кількох примірниках з числа пробних зразків, обійдеться на аукціонах колекціонерам приблизно в 29,9 тисячі доларів.

 


6 . Марку "Полтавська битва ", також так і не випущену через можливий візит Хрущова до Швеції, і що залишилася в єдиному екземплярі, продали цього року на аукціоні за 28,75 тисячі доларів.

 


7 . Вартість " Лимонки ", поштової марки СРСР з першого випуску "Золотого стандарту" у 1925 році, оцінюється приблизно в 15-20 тисяч доларів.

 


8 . Ще одна не випущена марка " Блакитна гімнастка " була два роки тому продана колекціонерам за 13,8 тисячі доларів. Тираж хотіли приурочити до 40-річчя радянського цирку, проте так і не змогли визначитися, в якому році він був заснований.

 

Зараз ви читаєте новину «За найрідкісніші радянські марки можна виручити від 16 до 700 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути