Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 14:50

Yahoo! і Intel схрестять інтернет з телебаченням

Компанії Yahoo! і Intel домовилися створити платформу, об"єднуючу телебачення і інтернет, передає IDGNews. Передбачається, що в телевізори, тюнери кабельного телебачення і плеєри оптичних дисків встановлять спеціальні процесори Intel і програмну оболонку Yahoo!, що дозволяє під час перегляду використовувати міні-додатки (віджети).

Прототип відповідної технології був продемонстрований на форумі Intel для розробників. Після натиснення кнопки на пульті ДУ на телеекрані з"явилася лінійка з віджетамі, які також можна активувати з пульта.

Віджети дозволять телеглядачам спілкуватися з друзями, дивитися відео, відстежувати котирування акцій і результати спортивних змагань, а також дізнаватися свіжі новини і прогноз погоди, передає Reuters.

Основою апаратної частини платформи є інтегральна система IntelCe3100, а програмною - оболонка Yahoo! WeatherChannel. Розробники зможуть створювати свої віджети для WeatherChannel за допомогою стандартного веб-сервер-інструментарію, що включає Javascript, XML, HTML і Flash.

Свої міні-застосування для платформи вже готують такі компанії як ebay, GE, MTV, SamsungElectronics і Toshiba. Крім того, Yahoo! збирається монетизувати цей сервіс за допомогою показу реклами.

Зараз ви читаєте новину «Yahoo! і Intel схрестять інтернет з телебаченням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути