понеділок, 31 травня 2010 16:35

Вчені знайшли вакцину від еболи

Вчені знайшли вакцину від еболи

Американським вченим вдалося синтезувати проміжну вакцину від вірусу ебола, який раніше вважався невиліковним. Вони вводили спеціальні ділянки РНК мавпам і ті спеціально заражені вірусом не хворіли, пише Reuters.

Поки що ці синтезовані ділянки захищають від вірусу еболи 5 приматів.

Керівник вірусних досліджень центру Томас Гейсбер вважає, що невеликі маніпуляції з генною структурою вірусу можуть дати позитивні результати.

У свою чергу доцент Одеського інституту вірусології Дмитро Павлюченко зазначив, що треба визначити, які саме ланцюги в генному коді вірусу відповідають за захворювання і як з ними боротися.

"Зараз ми проводимо дослідження разом з Дослідницьким інститутом вірусів збройних сил. Вони надають нам зразки вірусів з їхнього сховища у форті Детрік. Проте навіть, якщо вакцина буде успішною, то має пройти до 5 років поки вона потрапить до хворих", - сказав він.

За словами Павлюченка, РНК терапія поки малодосліджений тип лікування.

"Вона знаходиться на початковому етапі розвитку. Поки важко казати, чи буде вакцина ефективною. Зараз вона захищає мавп від вірусу, але клінічні випробування ще далекі від завершення", - сказав доцент.

Спеціаліст вважає, що поки ебола залишається найбільш небезпечною хворобою.

"Від неї помирають більше 90% пацієнтів. Вона прийшла до нас з Екваторіальної Африки та стала небезпечною недугою цього регіону. Вона також може заражувати свиней та мавп. ЇЇ ще називають кривавою лихоманкою, бо вірус призводить до лейкозу та анемії. Приблизно 7% жителів Африки володіють імунітетом на цю хворобу, та створити вакцину з їхньої крові поки не вдалося", - підсумував Павлюченко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли вакцину від еболи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути