пʼятниця, 19 лютого 2010 18:00

Вчені випробують вакцину від ВІЛ зроблену з самого вірусу

Вчені випробують вакцину від ВІЛ зроблену з самого вірусу

Американська компанія VIRxSYS планує провести випробування вакцини проти вірусу імунодефіціту людини (ВІЛ), виготовленої на основі самого вірусу, хоча і в знешкоджуваній формі, пише New Scientist.

Вакцини проти багатьох інфекцій, включаючи грип, виготовляються зі знешкоджених вірусів, але у випадку з ВІЧ такий підхід досі вважався дуже ризикованим, пояснив науковець Енді Коглан.

Нині компанія VIRxSYS вирішила звернутися до такого підходу завдяки успішному випробуванню на мавпах аналогічної вакцини проти вірусу ВІО, відомого також як мавпячий ВІЛ.

"Ми сказали: давайте використаємо ВІЛ проти себе самого, що ми і робимо", - повідомив Гар Макгарріті, віце-президент VIRxSYS по наукових і клінічних питаннях.

VIRxSYS відзначає, що випробування спочатку проводитимуться на людях, вже заражених вірусом, а не на здорових людях з ризиком інфікування. Це зробить випробування безпечнішими, оскільки дозволить уникнути вірогідності того, що вірус "оживе" і уразить людей, у яких раніше не було ВІЛ.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Вчені випробують вакцину від ВІЛ зроблену з самого вірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути