Шлях до довголіття лежить через щоденне споживання яблук.
До таких висновків прийшли австралійські вчені з CSIRO післе 10-річного дослідження.
За словами професора Менні Нокса, плоди містять корисні для людського організму компоненти - поліфеноли.
"Завдяки цим речовинам яблука значно зменшують рівень холестерину в крові, - розповів Нокс. - Вони також відіграють велику роль у зниженні ризику розвитку діабету. А якщо врахувати, що поліфеноли є прекрасною профілактикою в боротьбі з астмою та алергією, то яблукам просто немає ціни".
Головне у цих фруктах - антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від головних хвороб людства: інфарктів, інсультів, багатьох видів раку.
Нагадаємо, що більше ніж у половини українців хворе серце.
Лікарі протягом п'яти років аналізували асоціацію споживання цих фруктів і різних фізіологічних параметрів, пов'язаних з метаболічним синдромом.
У результаті з'ясувалося, що яблука знижують ризик високого тиску 30%, на 21% - вірогідність появи зайвого черевного жиру, повідомляють американські медики.
Крім того, склад яблук значно зменшує рівень білка C-reactive - маркера серцево-судинних порушень.
Також в організмі людей, які щодня вживали яблука, було більше поживних речовин - дієтичного волокна, вітаміну А і С, кальцію і калію, а насичених жирів навпаки менше.
Українські дієтологи радять вживати яблука зранку.
За матеріалами Look at me
Коментарі