Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 15:54

В Індії виготовили перші нанотаблетки

В Індії виготовили перші нанотаблетки

Індійські вчені розробили нову форму ліків. Створені ними наноскопічні кристали медичних препаратів набагато легше і швидше всмоктуються стінками кишечника, навіть якщо самі ліки не розчиняються у воді. Такі нанотаблетки обіцяють стати справжнім проривом у фармацевтичній індустрії.

За даними авторів дослідження - співробітників Регіонального інституту освіти (NCERT) г.Бхопал (центральна Індія), більше половини лікарських препаратів у всьому світі погано розчиняються у воді, тому вони виявляються неефективними при прийомі всередину.

Вчені мужі запропонували новий спосіб вирішення цієї проблеми - вони винайшли мікроскопічні кристали, у формі яких ліки стають розчинними у воді, навіть якщо вони не мають такої властивості у звичайному своєму стані.

У разі якщо ліки представлено у вигляді крихітного шматочка речовини, молекулам води стає легше руйнувати зв'язку між молекулами препарату, що по суті і є процесом розчинення. Після цього розчинені частки ліків швидко всмоктуються стінками кишечника і засвоюються організмом.

В даний час співробітник інституту NCERT Р. Равічандрам виготовив нанотаблетки джімнемової кислоти, яка контролює рівень цукру в крові і вважається відмінним засобом у боротьбі із зайвою вагою та в профілактиці діабету. Дослідження ефективності нової форми ліків тривають, і, якщо користь від них буде підтверджена, це стане справжнім проривом у фармацевтичній індустрії.

Нагадаємо, раніше учені Інституту генетики та цитології (наука, що вивчає гриби) Національної академії наук Білорусі розробили таблетки для захисту від радіації.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «В Індії виготовили перші нанотаблетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути