Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 15:13

У грудному молоці міститься невелика кількість наркотиків

У грудному молоці міститься невелика кількість наркотиків

Дослідники з університету Каліфорнії в Сан-Дієго виявили відносно невелику кількість наркотиків у грудному молоці.

Встановлена кількість знеболюючих природних елементів здатна замінити до 30 міліграмів на день такого сильнодіючого препарату, як вікодину, наприклад, 6 таблеток по 5 мг кожна. Крім того, знайдена речовина під назвою гідрокодон може замінити й деякі інші ліки.

Наприклад, його можна використовувати замість ацетамінофену (тайленол) або ібупрофену (адвіл). Експерти в даний час рекомендують жінкам, які відчувають біль після важких пологів або кесаревого розтину спробувати виключити прийом анальгетиків. У крайньому випадку вони радять дотримуватися призначеної дози, і не приймати ліки більш ніж на два-три дні, а також звернутися до лікаря негайно, якщо їхня дитина починає проявляти надзвичайну сонливість або погано смокче груди.

На підставі вимірів в загальній складності опіоїдна доза серед немовлят становить менше одного відсотка, ніж серед дітей більш старшого віку з сильними болями (3%). Але лікар Гідеон Корен, який очолює програму хворих дітей в Торонто, говорить, що така різниця може ввести в оману, тому що в організмі новонародженого наркотики зберігаються довше, ніж у дітей більш старшого віку. До того ж, він зазначив, що знахідка натурального знеболюючого засобу дозволить в подальшому розробити нешкідливі анальгетики для малюків.

Зараз ви читаєте новину «У грудному молоці міститься невелика кількість наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути