вівторок, 22 липня 2008 10:35

Учені зрозуміли, чому чоловікам подобаються негарні жінки

Учені зрозуміли, чому чоловікам подобаються негарні жінки

Довгий час чоловіків звинувачували в тому, що вони судять про жінок тільки за зовнішністю. Однак, як показали дослідження, змусити грати чоловічі гормони може навіть пересічна на вигляд панянка.

Дослідження, у якому брала участь група студентів чоловічої статі у віці від 21 до 25 років, показало, що рівень гормону тестостерону підвищується на той самий рівень незалежно від того, чи розмовляє чоловік із привабливою молодою дівчиною або з дівчиною, яка йому не дуже подобається.

Учасникам експерименту було досить провести 5 хвилин у кімнаті з незнайомкою, яка не всім молодим людям здалася однаково привабливою, щоб рівень тестостерону в кожного піднявся в середньому на 8%. Автори дослідження вважають, що рівень тестостерону підвищується автоматично й може бути несвідомою реакцією організму на присутність представниці жіночої статі.

Керівник дослідження Ліандер ван дер Меай з університету Гронінгена говорить, що виявлене підвищення рівня тестостерону може бути "автоматичною реакцією чоловічого організму, що активізує рецептори в органах і нервовій системі, підготовляючи людське тіло до приваблення представниці протилежної статі".

На думку голландських дослідників, приваблення протилежної статі є кінцевою функцією тестостерону. Саме гормон відповідальний за зміни в зовнішності й поведінці, які покликані підсилити привабливість, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Учені зрозуміли, чому чоловікам подобаються негарні жінки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути