Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 11:17

Учені виявили, що близнята починають дружити ще в утробі матері

Учені виявили, що близнята починають дружити ще в утробі матері

Вчені з Падунського університету Італії дійшли висновку, що ще ненароджені близнята намагаються побудувати відносини один з одним, демонструючи перші ознаки соціалізації.

До такого висновку вчені дійшли в ході спостережень за розвитком ембріонів у животі жінки.

Вперше ученим вдалося довести, що людина настільки суспільна істота, що характерні дії починає здійснювати, ще будучи плодом.

Підтвердження було отримано завдяки методу чотиривимірної ультрасонографії, що використовує принципи підводної локації. Ультразвук з частотою приблизно 30 кгц. спрямовується на досліджувану поверхню тіла через спеціальний датчик, і відгомін відбитого звуку використовується для формування електронного зображення різних структур тіла. За допомогою ультрасонографії лікарі зазвичай спостерігають за розвитком плоду в матці.

В експерименті брали участь п'ять пар близнят. У ході дослідження з'ясувалося, що навіть у 14 тижнів вони спеціально намагалися доторкнутися один до одного ручками і наближалися обличчями. У животі вони робили різні жести, а якщо їхні руки стикалися, то вони намагалися затриматися і продовжити дотик.

Крім того, торкаючись до чутливих областей обличчя один одного, наприклад, біля очей, близнята намагалися робити це якомога ніжніше. Цікаво, що до 18 тижнях ця своєрідна дружба міцніла, близнюки витрачали вже 30% свого часу, щоб дотягнутися і погладити свого майбутнього братика чи сестричку.

Раніше повідомлялося, що у лікарні Берліна народилися хлопчики-близнята з різним кольором шкіри. Мати малюків - родом з Гани, а батько німець. За словами медиків, вірогідність народження близнят, які відрізняються кольором шкіри, одна на мільйон.

За матеріалами РБК-daily, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили, що близнята починають дружити ще в утробі матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути