Ексклюзиви
середа, 23 травня 2012 19:19

У Тернополі сотня дітей виготовили велетенську книгу казок
6

У книжці - 5 дитячих казок
Фото: Фото: Ростислав Ковальчук
Малюки залюбки розмальовувавали і розписували книгу
Ірина Мацко із задоволенням демонструє гігантську книгу казок
Казки для “абвгедейки” писали тернопільські письменники

Сьогодні у Тернополі завершується літературний дитячий фестиваль "Дивокрай". Протягом трьох днів до міста з'їжджалися відомі письменники з усієї України. Вони зачитували уривки зі своїх творів та спілкувалися з учнями у бібліотеках і книгарнях. Крім того, на час фесту містом курсував ретро-тролейбус, в якому розповідали про книжки. А читацькі конференції проводили на прогулянковому катері на Тернопільському ставі.

Як розповіла у коментарі Gazeta.ua організатор фесту письменниця Ірина Мацко, у місті відбулося 29 зустрічей із авторами. Їх прийшло послухати понад півтисячі дітей.

Родзинкою дійства стало відкриття гігантської книги "Казки із Дивокраю". Збірник має висоту 1 метр і ще 2 метри – у розвороті. Її придумала і зробила також Ірина Мацко. А допомагали їй сто дітей із п'яти шкіл Тернополя.

Презентували книгу у Тернопільській центральній міській дитячій бібліотеці.

"Бібліотека розміщена у мікрорайоні Дружба, тому учнів запросили саме із шкіл цього району. Це школи №№7, 9, 12, 16 і 35. Діти допомагали ілюструвати книжку – приносили свої малюнки до казок. Найкращі увійшли до збірки", - зазначила Ірина Мацко.

Казки для "абвгедейки" писали тернопільські письменники. Таким чином була втілена ідея познайомити дітей із творчістю місцевих авторів. У книжці п'ять казок на десяти сторінках.

Ірина Мацко власноруч оформляла книгу – записувала казки, зшивала сторінки. Фарби та картон купувала за свої гроші. Сподівається, ця збірка приверне увагу учнів молодшого шкільного віку і вони почнуть більше читати та частіше відвідуватимуть бібліотеку.

Жінка уже подала заявку до Книги рекордів України – книга велетенська, крім того створювало її багато людей одночасно.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі сотня дітей виготовили велетенську книгу казок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути