Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2012 12:31

Дівчина-книга з червоним ірокезом і тарган Кафки: Kyiv Publish Fashion Days набирає обертів
10

Книга-сукня Олександра Васильєва
Фото: фото: Анастасія Москвичова
Обкладинка Сергія Данчинова до книги Франца Кафки
Арт-бук про Київ
Битва книг
Виставка олівців

Українські модельєри, художники та дизайнери презентували оригінальні обкладинки для книг під час показу Kyiv Publish Fashion Days. Подія відбулася в рамках культурно-видавничого фестивалю "Штурмові загони Гутенберга".

По всій залі Інституту журналістики (місці проведення показу) розвішані книги, сторінки з журналів, оригінальні шрифти. Посеред залу височіє арт-об'єкт Ірини Озаринської – переважки з книг. Суть цього творіння полягає в тому, що на дощечку по обидва боки одночасно повинні сісти дві людини, але сісти так, щоб гора книг, яка розміщена посередині дощечки, не впала.

Далі по залу – різноманітні виставки: обкладинок, закладок до книг, ілюстрацій, розмальованих олівців, арт-буків. Одразу біля входу до зали – ринг для книг. Гості мають змогу спробувати себе в битві видань. Для цього потрібно одягнути спеціальне спорядження – костюм книги та штовхатися із суперником в аналогічному одязі.

Неподалік – моделі готуються до показу. Останні поради та вказівки організаторам дефіле дає піар-менеджер Анна Рябошапка. Студенти-звукооператори перевіряють апаратуру, а ведучі повторюють слова.

Художниця Ірина Жичук з Луцька на показі представила три унікальні обкладинки до творів "Отелло" Шекспіра, "Анна Кареніна" Льва Толстого та "Маленький принц" Сент-Екзюпері. До обкладинок Ірина пошила три авторські сукні, що об'єднувались спільною концепцією – котами, які на одному платті "душили" модель, на іншому – "лежали" під потягом, а на третьому – просто спали на подушці.

Модельєр Олександр Васильєв поєднав власну сукню з твором Стендаля "Червоне та чорне", створивши цілий образ дівчини-книги з велетенським червоним ірокезом та довгим чорним платтям.

Сергій Данчинов для Дому Моди "Idol" презентував дві обкладинки на книги Франца Кафки "Перевтілення" - у вигляді скульптури таргана, та Оскара Уайльда "Портрет Доріана Грея" - у вигляді розбитої картини.

"Читання має стати модним. Людям подобається робити трендові та популярні речі. А саме ця подія й покликана привернути увагу до того, що література та читання – це модно й стильно. Якщо Kyiv Publish Fashion Days набудуть такого ж масштабу як Kyiv Fashion Week, то читачі з нетерпінням чекатимуть  нових видань, як зараз чекають на нові колекції одягу", - прокоментувала Ольга Покровська, директор модельного агентства Angel Fashion Studio, що організувало показ та дефіле моделей.

"Ми хочемо, аби молоді фахівці, студенти та випускники вузів, мали змогу обмінюватись досвідом, власними думками та ідеями. Видавничу справу потрібно "ростити" ще змалечку – зі студентства та перших кроків влаштування на роботу", - додали організатори фестивалю Ірина Батуревич та Оксана Хмельовська.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина-книга з червоним ірокезом і тарган Кафки: Kyiv Publish Fashion Days набирає обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути